Judo Team Bollenstreek pakt belangrijke prijzen

Foto: Judo Team Bollenstreek

Afgelopen weekend was er het Open Internationaal Judotoernooi in Den Helder. Zowel de B-selectie als de gehele A-selectie moest aantreden op de wedstrijdmat.

Op de Zaterdag was de B-selectie aanwezig en de jongens -18 uit de A-selectie. Op zondag moest de rest van A-selectie aantreden.

De judoka’s uit de B hadden er zin in. Al vanaf het eerste moment namen de judoka’s de leiding in het gevecht. Er werd hard gestreden en schitterende ippons gescoord. De afgelopen weken hebben ze hun werptechniek geperfectioneerd.

“Een goede worp is een aaneenschakeling van bewegingen, die pas stoppen als de tegenstander op de grond ligt.” (Ruben Zweistra trainer/coach van de B-selectie)

Bij de A-selectie ging het weekend wat minder voortvarend. De judoka’s oogden wat vermoeid en kwamen moeilijk door pakkingen heen. “De afgelopen weken zijn we hard aan het trainen, meerdere trainingen op één dag en bijna elk weekend een wedstrijd. Het lichaam krijgt zo weinig tijd voor herstel en dit zorgt voor vermoeidheid”, Aldus hoofdtrainer Johan Zagers.

Uiteraard was het niveau van de judoka’s hoog en werden er wedstrijden gewonnen, maar een medaille regen bleef uit. Johan Zagers: “Toepassen van wat je hebt geleerd is heel erg lastig en vergt lef en zelfvertrouwen. Dat hebben de jongens en meiden laten zien van de A-selectie. Wel ben ik geschrokken van de vermoeidheid bij sommigen, die hebben dan ook direct uit voorzorg een verplichte rustweek gekregen.”

De volgende judoka’s haalden een medaille:

  • Een bronzen medaille voor: Bas Duivenvoorde, Ruben Naud Fernandez, Kick Janssen, Maik van den Haak, Madelief Post en Olivier Steemers.
  • Een zilveren medaille voor: Tim van Steijn
  • Goud voor Timo Vrisekoop en Keesje Warmerdam

Derde plek voor trainer Johan Zagers

Bij de heren +18 jaar onder 81 kilogram deed Sportschool Kaizen eigenaar en judoleraar Johan Zagers zelf ook mee. Helaas door wat afmeldingen kwamen de mannen veteranen (30 jaar en ouder) in de poule bij de senioren (leeftijd 24 tot 30 jaar).

“Echt blij was ik daar niet mee, omdat die gasten trainen bij het nationaal trainingscentrum in Papendal. Daar kom ik met mijn training ruimschoots tekort aan.” (Johan Zagers)

De eerste wedstrijd mocht Zagers aantreden tegen Bosswell uit Engeland. Een bekende voor Zagers, die vorig jaar al eens eerder tegenover hem stond. Bosswell begon met een sterke pakking waarop zagers geen antwoord had. Na een dikke minuut zag Zagers zijn kans schoon en wist een lage schouderworp in te zetten. Ippon!

De tweede wedstrijd ging wat makkelijker, Zagers wist dit al vroeg te beslissen met een houdgreep. De derde Partij moest Zagers aantreden tegen Sorensen uit Denemarken. Op zijn pakking had Zagers geen antwoord en werd dan ook vrij makkelijk door hem verloren op een sterke houdgreep van de Deen.

In de kwartfinales stond Zagers tegen de latere kampioen. Na een korte en fel pakkingsgevecht werd Zagers verrast en werd eroverheen gezet met een mooie beenworp. “Ondanks de laatste partij, die ik onnodig heb verloren, kijk ik met een tevreden blik terug naar deze dag”, aldus Zagers.

Reacties