Sassemse rolstoelbasketballer Ali naar Japan

Foto: pr

De 15-jarige rolstoelbasketballer Ali Hasson uit Sassenheim reist 11 november af naar Japan om mee te doen aan de Kitakyushu Cup.

In Japan speelt Ali tijdens dede Kitakyushu Cup samen met de Orange Lions, het Nederlands rolstoel herenteam. Nederland stuurt een jong team naar Japan, met meerdere jeugdspelers van het ‘Onder 23’ team, waar Ali normaal in speelt. Alle deelnemers van dit toernooi moeten jonger zijn dan 25. Daar voldoet Ali met zijn 15 jaar ruimschoots aan.

De Orange Lions nemen het op tegen Japan, Canada en Thailand. Voor Ali, die sinds augustus dit jaar op Papendal woont en traint, is het inmiddels zijn tweede toernooi in het buitenland. Eerder speelde Ali al in Italië en deed hij mee aan het Europees kampioenschap voor U22. Voor Ali is dit een prachtige kans om zijn skills te laten zien aan de bondscoach van de Orange Lions, Cees van Rootselaar.

Naast zijn school traint Ali maar liefst 22 uur per week en ontwikkelt zich dan ook steeds verder als echte topsporter. Hij is nog altijd opzoek naar een materiaalsponsor, want met zoveel uur trainen slijten de banden hard… Wil jij Ali steunen of ken je iemand die misschien wel interesse heeft in het sponsoren van dit aanstormend talent? Neem dan contact op via [email protected]

Cookieinstellingen