Leander van der Geest weer op het podium

Foto: ©schaatspeloton.nl

Er zijn afgelopen weekend meerdere wedstrijden gereden door de leden van de Warmondse IJsclub WIJC. De Oomssport marathon in Den Haag, en de landelijke marathon in Deventer, die een podiumplaats opleverde voor Leander van der Geest.

KPN Marathon Cup

Op zaterdag 27 oktober stonden de landelijke rijders in Deventer aan de start voor de 2e wedstrijd om de KPN Marathon Cup. Leander van der Geest (WIJC, sportchalet Viehhofen) eindigde als derde bij de Heren Beloften weer op het podium.

Ruud Slagter, winnaar van de eerste marathon vorige week in Amsterdam, probeerde een ronde voor het eind weg te komen, maar werd op het laatste rechte eind voorbij gereden door Van der Geest en door Teun de Wit die tweede werd.

De winst was voor Jordy van Workum, de snelste van de kopgroep. Yves Vergeer (WIJC en Okay Fashion & Jeans) eindigde op de 7e plaats, hij reed de wedstrijd in dienst van de winnaar Van Workum, zijn marathon-ploeggenoot. Kees Heemskerk (WIJC) werd 20e.

Dames

Bij de Dames Topdivisie was de winst weer voor Irene Schouten. Vorig jaar richtte zij zich op de Olympische Spelen, maar dit jaar is de marathon weer haar doel. Carien Kleibeuker, ploeggenote van Irene Schouten, hield het peloton bij elkaar en het werd een gecontroleerde wedstrijd. Van de deelnemende WIJC-ers eindigden:

  • Iris van der Stelt op de 11e plaats,
  • Loesanne van der Geest op de 12e plek,
  • Anne Leltz op de 37e.

Oomssport Marathon Cup

In den Haag werd op de Uithof de Oomssport Marathon Cup verreden en de Mass start over 16 ronden voor junioren C en junioren B. In de marathonwedstrijd over 50 ronden werd Thomas de Mooij 7e en Tom Leltz 8e.

In de Mass start Junioren C eindigde Patricia Koot bij de dames op de tweede plaats. In de Mass start voor Junioren B eindigde Rianne Koot op de vierde plaats en werd Tessa van Schie 7e.

Langebaanwedstrijden

Ook langebaanwedstrijden werden op De Uithof in Den Haag gereden. Het hele jaar door kunnen schaatsers zichzelf daarin testen. Patricia Koot reed twee persoonlijke records: de 500m reed zij in 42.81, de 1500m in 2.11.61. Vorige week reed Patricia een nieuw PR op de 1000m, 1.27.22.

Reacties