Warmonds IJsclub op 5e plaats van NKClubs

Foto: WIJC

De toekomst van het schaatsen ligt bij de ijsclubs en om dat te benadrukken werd dit eerste Nederlandse kampioenschap voor schaatsclubs, de NKClubs, georganiseerd aan het begin van het schaatsseizoen.

Niet de commerciële of KNSB ploegen, maar de schaatsclubs gingen op zaterdag 6 oktober aan de bak in Thialf. Patrick Roest voor STV De Lekstreek, Ireen Wüst voor IJsclub Tilburg, Sven Kramer voor Heerenveen, Jac Orie aan het werk voor Den Haag-Westland en zo nog veel meer namen uit de top van het schaatsen, samen met andere leden van hun ijsclub. Veertien schaatsers per club, elke rijder komt op één afstand uit.

De WIJC zette haar toppers in

Bij de junioren dames kwamen Patricia Koot (6e op de 500m), Tessa van Schie (11e op de 1000m) en Socha Zuiderduin (8e op de 1500m) aan de start. De deelnemende heren junioren waren Okke Mouwen (6e plaats 500m, PR), Tom Leltz (7e plaats 1000m, PR), Remco Langemaire (11e op de 1500m met val helaas).

De deelnemende WIJC senioren waren: Romy Bakker (7e op de 500m), Anne Leltz (PR op de 1000m, 5e plaats), Lisa van der Geest (2e op de 1500 meter) en Loesanne van der Geest (2e plaats 3000m met een PR).

De heren senioren waren Calvin van Klink (3e op de 500m met PR), Wouter van der Geer (11e op de 1000m), en Sander van der Geer (3e op de 1500m) en Frans Biemond (10e op de 3km met een PR).

Zo vroeg in het schaatsseizoen al mooie persoonlijke records tijdens een geweldig evenement, dat smaakt naar meer tijdens de komende winter.”

Voor de nodige achtergrond werden in de ochtend inspirerende verhalen gehouden over voeding, over sponsoring en kregen de ijsclubs diverse tips en handvatten aangereikt om de schaatssport aan de jeugd en (oudere) geïnteresseerden over te dragen.

Landelijk klassement

Er waren 14 clubs geselecteerd op basis een landelijk klassement van de beste tijden van de junioren en senioren. Dit klassement wordt vanaf nu actueel gehouden, zodat iedere club haar klassering kan volgen gedurende het jaar. Volgend jaar is er zeker een tweede editie en wel op zaterdag 5 oktober 2019, aldus organisator Sicco Janmaat.

Reacties