Ter Leede JO9-1 kampioen Hoofdklasse

Foto: Marysia van Boxtel

Na de promotie naar de Hoofdklasse heeft Ter Leede JO9-1 geschiedenis geschreven. Het team slaagde erin om het kampioenschap van deze koningsklasse op zijn naam te zetten.

Zij deden dit door overwinningen te boeken op gerenommeerde Bollenstreekse clubs zoals Quick Boys en Rijnsburgse Boys. Tegen de Zoetermeerse sportverenigingen werd zelfs meer dan twintig keer gescoord.

Ter Leede moest zijn meerdere erkennen in de Koninklijke HVV uit de residentiestad, maar dit sterrenteam ging in de laatste wedstrijden onder hoge druk onderuit. Ter Leede pakte hun koppositie in de voorlaatste speelronde om deze niet meer los te laten. In totaal wisten zij maar liefst 75 keer te scoren.

Afgelopen zaterdag mocht het team van coaches Steven en Jimmy uit handen van Ter Leede jeugdvoorzitter Michel Rambat hun kampioenmedaille in ontvangst nemen. Hierna volgden er een huldiging rond het hoofdveld en schalde de klassieker “We are the Champions” in de kantine.

Het overwinningsfeestje duurde tot de laatste uurtjes en eindigde aan de Menneweg in Sassenheim. Volgens de overlevering speelde Ter Leede jeugd nog op deze plek toen het laatste kampioenschap in de Hoofdklasse voor jeugd onder 9 werd binnengehaald.

Cookieinstellingen