TOP/SolarCompleet tegen Blauw-Wit

De eerste returnwedstrijd voor TOP/SolarCompleet was tegen Blauw-Wit. Na het winnen van de Europa Cup was het zaak voor de ploeg van Jan Niebeek, weer bijgestaan door Frits Haan, om de draad op te pakken.

Blauw-Wit doet het goed in de competitie en heeft al verschillende malen wedstrijden met minimaal verschil naar zich toe weten te trekken. Bij TOP begon Wouter de Koning in de basis. Hij verving de nog geblesseerde Paul Anholts. De Koning, die op de Europa Cup een hele goede indruk had achtergelaten, werd de pechvogel van de avond. Hij moest helaas al na twaalf minuten het veld alweer verlaten met een gebroken sleutelbeen.

Eerste helft

Het eerste schot van de wedstrijd viel aan de kant van Blauw-Wit. Het was het begin van een ongekend hoog scoringspercentage, dat Blauw-Wit in de eerste helft had. TOP kon daar weinig tegenover stellen en was de bal vaak na 1 schot weer kwijt. Vanaf de 1-1 door Celeste Split moest TOP in de achtervolging. Blauw-Wit liep vervolgens uit naar 8-4.

Het waren de dames van TOP en dan met name Sanne Jousma die zich nog enigszins konden onderscheiden. Na het uitvallen van De Koning werd Daniël Harmzen van vak gewisseld en kwam Thomas Tiggelman in het andere vak. Deze omzetting had niet veel effect, want bij rust stond er maar liefst 18-10 op het scorebord. Een achterstand die niet meer overbrugbaar leek.

Tweede helft

Na rust stond er een heel ander TOP in het veld. De goals vielen gemakkelijker, er werd rustiger gespeeld en het hoge percentage dat Blauw-Wit had kon niet worden volgehouden. Onder aanvoering van Sanne Jousma (5) en Barbara Brouwer (4) werd de achtervolging ingezet. De heren van TOP gingen meer in de ondersteunende rol spelen en dit had effect.

Bij 18-13 en alweer 7 minuten gespeeld scoorde Blauw-Wit pas weer de eerste goal en dit was de verdienste van TOP dat ook verdedigend beter was gaan spelen. De onrust sloop langzaam in het spel van Blauw-Wit. TOP profiteerde hiervan en kroop dichterbij. Het meegereisde TOP-publiek geloofde er in en moedigde de ploeg luidkeels aan.

Wat Blauw-Wit heel goed kan en ook in deze wedstrijd weer liet zien was heel hard werken en dat betaalde zich uiteindelijk uit. De voorsprong werd met verve verdedigd, maar met nog twee minuten zuivere speeltijd was de achterstand toch nog maar twee doelpunten. Blauw-Wit nam echter de tijd en speelde lange aanvallen.

Er kwam nog één kans op de aansluiting, maar deze viel net niet. Zo ging de wedstrijd toch verloren, maar een compliment voor de ploeg die in een mooie en aantrekkelijke tweede helft had laten zien dat het echt kan strijden en niet wilde opgeven.

Door dit verlies zijn Blauw-Wit en TOP in puntenaantal gelijk gekomen. TOP heeft nog wel één wedstrijd in te halen tegen Avanti op 30 januari. Zaterdag staat eerst de topper tegen PKC op het programma, 19.30 uur in De Korf.