Ter Leede JO9-1 (najaars)kampioen 1e klasse

Zaterdag reisden de voetballers uit Sassenheim in colonne af naar het nieuwe sportcomplex aan de Abtspoelweg in Oegstgeest. Maar liefst zes teams van Ter Leede en één team van RKVV Teylingen kwamen in actie op de nieuwe velden net over de Teylinger gemeentegrens.

Najaar en voorjaar competitie

Voor veel teams stond er enkele weken voor de winterstop nog veel op het spel. Dit jaar heeft de KNVB het seizoen namelijk opgesplitst in een najaar en voorjaar competitie. Veel Sassemse teams kunnen nog aanspraak maken op het najaars kampioenschap.

Ter Leede jeugd onder 9 (JO9-1) kon zelfs drie speelrondes voor het einde dit kampioenschap al binnen slepen. Daarvoor moest er wel worden gewonnen van de leeftijdgenoten uit Oegstgeest. Dit team bezette niet geheel onverdienstelijk de tweede plek in de 1e klasse JO9.

Speciaal voor deze kraker waren de Oegstgeesters afgelopen week getraind door Michel Hordijk en Jasper van Leeuwen, vroeger in dienst van Ajax maar nu bij Cruyff Football. Het tweetal verspreidde samen het woord en gedachte van de ‘oude meester’ en liet het team op het veld wat specifieke trainingsvormen zien. De nadruk lag daarbij steeds op duels spelen, creatief denken, en slim zijn.

Ter Leede

Ter Leede liet zich hier echter niet door overrompelen en probeerde juist de tegenstander vast te zetten op hun eigen helft. Dit lukte en na vier minuten was er al de voorsprong voor de Rood Gelen uit Sassenheim. Deze voorsprong kwam in de resterende tijd dankzij keeper Mats niet meer in gevaar en werd gestaag uitgebouwd tot een 7-0 overwinning. Zelfs een hagelbui kon de doelpuntenmachine niet verstoren.

Na veertig minuten was de 7de overwinning op rij een feit en kon het feestgedruis losbarsten. Met een fabelachtig doelsaldo van 58 doelpunten kroonde Ter Leede zich tot najaars kampioen. Na de winterstop zal het team van coaches Steven Hartevelt en Jimmy Brugman promoveren naar de Hoofdklasse. Een niveau dat Ter Leede sinds 2011 niet meer heeft gehaald.

“Ter Leede wenst onze blonde brigade en uitblinker Chrisayro Mendoza dan ook veel succes in de hoogste klasse voor de jeugd onder 9 in de Duin- en Bollenstreek.”