Korfbal League strijd weer losgebarsten

In een volgepakte sporthal De Korf in Sassenheim startte op vrijdagavond editie 2017-2018 van de Korfbal League. De League begon met de wedstrijd waarmee het vorige seizoen was geëindigd: finalisten TOP/SolarCompleet en Blauw Wit stonden in ronde 1 weer tegenover elkaar.

In de eerste helft moest TOP in de achtervolging en werkte tot tweemaal toe een achterstand van 4 doelpunten weg. Bij rust was de stand weer in evenwicht. Na rust opende Blauw Wit nog de score, maar daarna nam TOP het initiatief over. Een goede tweede helft zorgde ervoor dat de punten in Sassenheim bleven. Eindstand 28-25.

Winnend finalist en daarmee landskampioen TOP kende geen personele wisselingen, maar Blauw Wit was op een aantal plekken gewijzigd. Regerend landkampioen TOP gaat op jacht naar de derde titel op rij, terwijl Blauw Wit als de runner up wordt gezien. De voorspellingen waren dat TOP zou gaan winnen, maar Blauw Wit gaf verrassend goed partij.

Vooral in de eerste helft had TOP veel moeite met het directe spel van Blauw Wit en daarbij het hoge schotpercentage. TOP was ondanks dat de spelers goed op elkaar waren ingespeeld nog zoekende en dat resulteerde een aantal keer in plaatsfouten en ballen over de zijlijn. Langzaam groeide de regerend landskampioen in de wedstrijd en kwam er meer rust in het spel. De time-out van coach Jan Niebeek bij 4-8 zette de neuzen dezelfde richting op en TOP kroop dichterbij.

Op slag van rust schoot Celeste Split de belangrijke gelijkmaker (13-13) binnen. Na rust opende Blauw Wit weer de score, maar mede door een zuiver schietende Celeste Split (7 goals) die veelvuldig door haar vakgenoten werd gezocht kwam TOP voor het eerst op een voorsprong. Gaandeweg trok TOP de wedstrijd steeds naar zich toe, waarbij het publiek mooie combinaties en doelpunten te zien kreeg.

Het al eerdergenoemde schotpercentage van de spelers en de tomeloze inzet hielden Blauw Wit tot 7 minuten voor tijd in de race. Daarbij waren vooral de spelhervattingen na een doelpunt van TOP diverse keren succesvol. Toen Barbara Brouwer met nog twee minuten op de klok van ver de 27-23 scoorde was de wedstrijd gespeeld.

Alhoewel Blauw Wit toch nog uit twee achtereenvolgende aanvallen wist te scoren was de tijd te kort. Paul Anholts bepaalde met een slimme bal de eindstand op 28-25. Een verdiende winst voor TOP over de hele wedstrijd gezien en een mooi resultaat om de competitie te beginnen. De kop is eraf, de strijd om de landstitel is begonnen.