Mantelzorgcompliment kan weer aangevraagd worden

Foto: pixabay

Als blijk van waardering kunnen zorgvragers uit de gemeente Teylingen een mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger. Vanaf 1 april 2024 kan een mantelzorgcompliment aangevraagd worden bij Welzijn Teylingen.

Een mantelzorger zorgt voor een langere tijd, onbetaald voor een naaste die langdurig ziek is. Mantelzorg vindt meestal thuis plaats, maar kan ook gegeven worden in het ziekenhuis of in een verzorgings- verpleeghuis. Mantelzorgers zijn er in alle leeftijden.

Mantelzorg kan veel voldoening geven, maar zorg voor een naaste is niet altijd makkelijk. De gemeente Teylingen wil laten weten dat ze veel waardering heeft voor mantelzorgers en wat zij doen en daarom wordt er een compliment uitgereikt in de vorm van een cadeaubon. En aan de jonge mantelzorgers t/m 17 jaar wordt de Pluim uitgereikt. Ook de Pluim kan vanaf 1 april as. worden aangevraagd.

Kijk op de website www.welzijnteylingen.nl voor de voorwaarden en vul de aanvraag in via het digitale aanvraagformulier.

Welzijn Teylingen organiseert met regelmaat iets voor de mantelzorgers en biedt kosteloos op woensdag 17 april as. een Meditatieve klankenreis aan, gegeven door dhr. van der Tuin die zelf ook mantelzorger is. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.welzijnteylingen.nl .

 

Cookieinstellingen