MUP kastje op KTS en andere scholen

Foto: PR

Ook op de KTS in Voorhout staat voortaan een MUP-kastje. Dit Menstruatie Uitgiftpunt is bedoeld voor mensen, die het financieel niet zo breed hebben, maar toch maandverband nodig hebben.

Initiatiefneemster Leanne Noordover overhandigde het MUP-kastje samen met Diana van Staden van de Rotary Club Voorhout aan KTS-directeur Ton de Groot. Noordover: “De kinderen die er financieel niet toe in staat zijn om inlegkruisjes en maandverband te betalen, kunnen deze middelen hier gratis ophalen. Op dit moment heeft één op de negen vrouwen en meiden structureel geen geld voor maandverband of tampons. Dat betekent dus, dat ze zich ziek melden wanneer ze ongesteld zijn, of dat ze washandjes en wc-papier gebruiken. Als Roze Hulp springen wij in. Dankzij Rotary Club Voorhout kunnen we op middelbare scholen deze MUP-kastjes plaatsen, onderhouden en verzorgen.”

De Groot laat weten, dat dit dilemma inderdaad speelt: “Dat hadden we vorige week nog aan de hand. Het klopt helemaal. Dit kastje krijgt een goede plek bij de conciërge en we gaan de leerlingen hierover informeren.”

Vanaf maandag 9 mei zal er op alle 6 de middelbare scholen in de duin en bollenstreek een MUP-kastje aanwezig zijn.

Van Staden besluit: “Dit past helemaal in het Rotaryproject ‘Empowering girls’. Het is toch te erg voor woorden dat er kinderen zijn, die hierom niet naar school kunnen gaan. We zijn er als Rotary Club Voorhout meteen mee aan de slag gegaan en hebben er een succes van kunnen maken. Ik ben er als mede-Rotarian supertrots op!”

Meer informatie: www.derozehulp.nl

Cookieinstellingen