Teylinger Prijzen vrijwillige inzet: zes genomineerden

Foto: PR

Voor de eerste ronde Teylinger vrijwilligersprijzen zijn zes activiteiten en projecten genomineerd. Ieder met zijn eigen impact en inspirerende waarde!

In een online-bijeenkomst op 29 april – met vrijwilligers van alle genomineerde projecten en activiteiten – zal bekend worden gemaakt wie de twee winnaars zijn. Vrijwillige inzet maakt Teylingen mooier, gezelliger, groener, en noem maar op. Welzijn Teylingen zet deze activiteiten en projecten graag in het zonnetje met de Teylinger Prijzen. Lees hieronder over de genomineerde activiteiten en projecten.

De omarmband van Palliam

Palliam is onderdeel van de parochie Sint Maarten. Vrijwilligers van Palliam hebben een armband ontwikkeld die de naam omarm-band draagt. Een armband die met aandacht en liefde is geknoopt voor jou of door jou. Het knopen van de armband geeft de maker ontspanning en afleiding. En de armband geeft de ontvanger, in tijden van eenzaamheid, het gevoel niet alleen te zijn. De winst gaat naar de Voedselbank. Er is ook een kompassie-band (met kompas sluiting) en een aand-8-band.

Voorhout schoon!

Ooit begonnen met twee vrijwilligers uit Voorhout uitgegroeid tot een vaste groep van 17 mensen die 1 à 2 keer per week zwerfvuil ruimt. De initiatiefneemster is nu coördinator; ze verbindt de groep, verstrekt materiaal en overlegt met de gemeente. Voorhout schoon! is onlangs Teylingen schoon! geworden, omdat ook in Warmond en Sassenheim nu groepen actief zijn.

Comité voor straatversiering Sassenheim

De 25 – 30 vrijwilligers van het Comité verzorgen de aankleding van de route in Sassenheim als het Bloemencorso Bollenstreek door het dorp rijdt. Zij plaatsen ook bloemwerken en de meer dan 200 vlaggen in het weekend van het Corso en voor Koningsdag. Het Comité werkt samen met voetbalvereniging Ter Leede en scoutinggroep Tjarda. Daarmee is het versierde Sassenheim een pareltje tussen de bollendorpen.

Renovatie en instandhouding Park Rusthoff

Met steun van de gemeente is park Rusthoff in Sassenheim gerenoveerd en wordt het onderhouden door een ploeg van zo’n 300 vrijwilligers, waarvan een deel activiteiten in het park organiseert en ondersteunt. De manier waarop het onderhoud en de samenwerking met de gemeente zijn georganiseerd is een voorbeeld voor andere parken in het land. Het park is een ontmoetingsplaats, en groene oase in het hart van het dorp.

Online nieuwjaarsreceptie Voetbalvereniging Foreholte

De Foreholte-Nieuwjaarsshow was een digitaal (dus coronaproof) feestje voor iedereen die Foreholte een warm hart toedraagt! In onzekere tijden waarin sport en samenkomen op losse schroeven staan, nodigde Foreholte al haar leden, vrijwilligers, supporters en sponsoren uit om samen te proosten op het nieuwe jaar. Op afstand, maar met elkaar. Een avondvullend knotsgek programma voor jong en oud via YouTube. De Foreholte Nieuwjaarsshow is de vervanging in coronatijd voor de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Er hebben bijna 1500 mensen ingelogd op de show.

Plusmaatje in de buurt

Een Plusmaatje in de buurt is aanwezig voor een andere jongere en heeft tijd en aandacht. Het team van Plusmaatje bestaat uit zes jongeren uit de Duin- en Bollenstreek met ervaring op het gebied van o.a. adoptie, echtscheiding, geloof, seksualiteit en schulden. Deze jongeren spreken dezelfde taal, begrijpen de problemen waar de doelgroep mee worstelt en kunnen op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden. Ze zijn gekoppeld aan 11 jongeren uit Lisse, Sassenheim en Voorhout. Jongeren die begeleid zijn door een Plusmaatje, willen daarna soms zelf Plusmaatje worden.

Ook nomineren?

Raak je geïnspireerd door deze nominaties en wil je ook een project of activiteit nomineren? Van jezelf of van een ander? Ga naar de website www.welzijnteylingen.nl. Gelukkig heb je nog even de tijd; 21 september klokslag 24 uur eindigt de tweede nominatieronde. Laat ook zien wat je in huis hebt!

Reacties