Kerstengelproject van Present Bollenstreek, help je mee?

Foto: Present Bollenstreek

Het is najaar en het aftellen naar kerst is alweer bijna begonnen. Waar het voor de één een tijd van gezelligheid met familie en vrienden is, is het voor de ander een periode van eenzaamheid. Hoe mooi zou het zijn als we in deze bijzondere tijd meer naar elkaar omzien en een beetje extra aandacht geven aan de mensen die het nodig hebben? Daarom heeft Present Bollenstreek dit jaar het Kerstengelproject in het leven geroepen!

Wat doet een kerstengel?

In de vier weken voorafgaand aan kerst (de adventstijd) word je als ‘kerstengel’ gekoppeld aan een vast persoon en breng je elke week een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Iedereen (jong of oud, alleen of als gezin) kan zich aanmelden als kerstengel. Het gaat om een klein gebaar of attentie. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen, wat lekkers te bakken, een tekening te maken, een kerststukje samen te stellen of door een mooie tekst te delen. Het gaat hierbij om het gebaar. Het hoeven geen dure dingen te zijn.

Voor wie is het Kerstengelproject?

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient in aanmerking! Denk aan een oudere vrouw die vaak alleen is, een jonge moeder die alleen voor de zorg van haar gezin staat, je buurman waar je nooit iemand op bezoek ziet komen, een weduwnaar die eenzaam is na het overlijden van zijn vrouw, een jonge man die herstellende is van een burn-out, een jonge vluchteling, een dakloze, etc.

Ontvangers opgeven

Ken je iemand bij jou in de buurt die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van kerstengel presentjes. Tot 15 november kun je iemand aanmelden die wat extra aandacht verdient of jezelf opgeven als kerstengel via de website: www.presentbollenstreek.nl. Degene die je aanmeldt, moet wel in de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk of Teylingen wonen.

Reacties

Cookieinstellingen