Verruiming inkomenstoeslag voor minima

Foto: pixabay

Vanaf 1 oktober 2020 kunnen inwoners vanaf 21 jaar, die langer dan 12 maanden aangewezen zijn op een minimuminkomen, aanspraak maken op de Individuele Inkomenstoeslag. De toeslag vervangt de regelingen Persoonsondersteunend Budget en Inspanningspremie. Nieuw is dat pensioengerechtigden nu ook aanspraak kunnen maken op de toeslag en dat de inkomensgrens is verhoogd.

Langdurig rondkomen van een minimuminkomen is een behoorlijke uitdaging. De individuele inkomenstoeslag is bedoeld voor mensen die langer dan 12 maanden aangewezen zijn op een inkomen dat niet hoger is dan 120% van de voor hen geldende bijstandsnorm en geen uitzicht hebben op inkomensverbetering. Met deze regeling wil het college zorgen dat zoveel mogelijk inwoners van Teylingen kunnen meedoen en voorkomen dat er financiële problemen ontstaan.

Wethouder Arno van Kempen: “We willen dat onze inwoners kunnen deelnemen aan de samenleving. Mensen die langdurig moeten rondkomen van een minimuminkomen hebben daarbij extra steun nodig. Met de verruiming van de regeling willen we meer mensen die steun bieden. We bieden nu ook ondersteuning aan pensioengerechtigden, en wat veel inwoners niet weten is dat werkenden met een laag inkomen ook aanspraak kunnen maken. Doordat er nu één regeling is maken we de hulp overzichtelijker en tegelijkertijd voor een grotere groep toegankelijker.”

Wil je weten of je aanspraak maakt op de individuele inkomenstoeslag? Kijk op de website van de ISD Bollenstreek of neem telefonisch contact op via het nummer 0800-9567000.

Reacties