Stichting Leergeld krijgt bijdrage van Rabofoundation

Foto: Arno van Kempen

Wouter Keulers van de Rabofoundation heeft een cheque van € 2.500,- uitgereikt aan Gert Versluis van Stichting Leergeld Leiden en omstreken.

Alle kinderen moeten kunnen meedoen

Alle kinderen (4 tot 18 jaar) moeten kunnen meedoen, is het motto van de Stichting Leergeld Leiden en omstreken. Maar helaas lukt dat niet altijd door de financiële situatie van hun ouders. Via de stichting kunnen ouders financiële ondersteuning krijgen voor bijvoorbeeld schoolboeken, een fiets en schoolreisjes. Zo kunnen hun kinderen opbloeien en kennis en vaardigheden ontwikkelen. Nu meedoen is straks meetellen.

Samenwerking tegen armoede

De lokale samenwerking tussen gemeente Teylingen en Stichting Leergeld past in de lijn, die wethouder Arno van Kempen bij het vaststellen van het armoedebeleid heeft ingezet. Van Kempen: “Ook kinderen van gezinnen met een krappe beurs moeten kunnen meedoen. Het is belangrijk dat zij zich fysiek en emotioneel kunnen ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Stichting Leergeld hieraan bijdraagt. En het is geweldig dat de Rabofoundation dit erkent en ondersteunt.”

Contact met de Stichting Leergeld?

Mensen die willen weten of de Stichting Leergeld iets voor hen kan betekenen, kunnen contact opnemen via [email protected] Of op werkdagen in de ochtend bellen naar 0643827654. Meer informatie hierover vind je op de website https://www.leergeld.nl/leiden/.

 

Reacties