1915 watches in actie voor Gambia

Foto: 1915 watches

De gebroeders Spies van het van de houten horlogemerk ‘1915 watches’ steunen met hun acties de mensen in Gambia. Dit is niet iets wat zomaar ontstaan is.

Afgelopen november is Johnny Spies samen met zijn vriendin Jessie en schoonmoeder Yolanda in Gambia geweest. De aanleiding voor het bezoek aan het kleinste land van Afrika was het werk wat Yolanda voor de mensen daar verricht. Yolanda heeft de afgelopen jaren veel vrienden gemaakt aan de Afrikaanse Westkust en is ook vanuit Nederland betrokken bij hun levensomstandigheden.

Goods for Gambia

In de week dat zij in Gambia waren, hebben zij veel lokale vrienden van Yolanda mogen ontmoeten. Zo ook Kalilu. Hij heeft het echte Gambia laten zien door de drie mee te nemen naar zijn familie op compound, naar een middelbare school en door te gaan eten bij lokale ‘restaurantjes’. Ook is er een bezoek gebracht aan het warehouse van ‘Goods for Gambia’. Via deze organisatie verstuurt Yolanda geregeld dozen met bruikbare spullen. Op deze manier wordt het leven van de lokale mensen in Gambia een klein stukje verbeterd.

Een van de armste landen

Gambia is een van de armste landen van Afrika. Een Gambiaan die zich gelukkig mag prijzen met een baan verdient gemiddeld €35,- per maand. Dit is veel te weinig om een familie te kunnen onderhouden. Een zak rijst waar een familie een maand van kan eten kost namelijk al €30,-. Zo blijft er dus niet veel over voor de overige zaken als schoon drinkwater, kleding, school en medicatie bij ziekte.

Kalilu werkt tijdens het toeristenseizoen als taxi chauffeur. Op deze manier probeert hij met zowel kleine ritjes, pick-up van en naar het vliegveld en toeristische tours zijn familie te onderhouden en zijn twee kinderen naar school te laten gaan. Dit is niet altijd even makkelijk. Dit betekent slapen in je auto, 1 maaltijd per dag en niet altijd water ter beschikking om te drinken, te douchen of kleren te kunnen wassen. Om Kalilu en zijn familie te kunnen helpen is er door de broers Johnny & Robert Spies van 1915 watches een account voor hem aangemaakt in het partnerprogramma.

“Als er via de persoonlijke link een bestelling in onze webshop wordt geplaatst gaat er 10% van de bestelwaarde naar Kalilu”, vertelt robert enthousiast. “Op deze manier bestel je niet alleen een heel gaaf product, maar support je ook nog eens een familie die het helaas slechter heeft getroffen dan wij hier in Europa.”

Vanuit 1915 watches hebben ze voor Kalilu visitekaartjes gedrukt met daarop zijn contactgegevens en de persoonlijke 1915 watches link. Op deze manier kan hij zijn partneraccount promoten bij toeristen die met hem een tour of taxirit maken. 10% kan voor Kalilu al snel op lopen. Drie horloges kan al een zak rijst en dus een maand eten betekenen” aldus Johnny.

Geen horloge maar wel helpen?

De broers snappen dat niet iedereen gelijk een horloge wil kopen om de actie te steunen. Daarom hebben zij nog twee doelen gesteld. Kalilu heeft twee zoons die als er geld is naar school kunnen. Wij hebben met eigen ogen gezien hoe belangrijk onderwijs is. Dit is de enige manier waarop het land duurzaam vooruit geholpen kan worden. De oudste zoon van Kalilu is Mustafa. Een slim en spontaan mannetje van 8 jaar. Mustafa is twee dagen met ons mee geweest. Hierdoor hebben we ervaren hoe slim en nieuwsgierig dit mannetje is.

Een jaar lesgeld kost omgerekend €100,-. Ons doel is om in ieder geval de twee kinderen van Kalilu het komende jaar weer naar school te kunnen laten gaan. Naast het betalen van schoolgeld moet ieder kind beschikken over een uniform en eigen schoolspulletjes. Denk hierbij een pennen, schriften en een rugzakje. Daardoor is ons doel om minimaal 250 euro op te halen. Doneren kan via de volgende link:

https://www.geef.nl/nl/actie/schoolgeld-voor-gambia/

Naast de schoolspullen kunnen de mensen daar veel andere spullen ook goed gebruiken. Wij willen dat Yolanda in 2019 zeker 24 dozen (6 per kwartaal) kan versturen. Hiervoor hebben we 24 x €7,50 nodig, dat is in totaal €180,-. Doneren voor deze actie kan via deze link:

https://www.geef.nl/nl/actie/spullen-voor-gambia

Via de website van 1915 watches vind je meer informatie en kan er gedoneerd woorden voor deze twee doelen. Iedere euro zal ten goede komen aan de lokale bevolking van Gambia.

Kan ik ook in natura helpen?

Dat kan! Doneer schriftjes, pennen, rugzakjes, speelgoed, elektronica, schoenen/slippers of in nog in goede staat verkerende zomerkleding. De spullen kunnen worden opgestuurd naar of gebracht worden naar het kantoor van 1915 watches in Lisse.

1915 watches
T.a.v. Gambia actie
Meer en duin 299
2163 HE Lisse

Reacties