Waarderingsprijs 2018 voor EHBO verenigingen

Foto: gemeente Teylingen

Op 2 januari 2019 reikte burgemeester Carla Breuer tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente de Teylingse Waarderingsprijs 2018 uit aan de EHBO verenigingen Sassenheim en Voorhout.

Stille krachten

De jaarlijkse waarderingsprijs gaat dit jaar naar de twee EHBO verenigingen in Teylingen: EHBO Sassenheim en EHBO Voorhout. Deze EHBO verenigingen zijn de stille krachten in onze Teylingse samenleving waar eerste hulp bij ongevallen nodig is.

Om die op de juiste wijze te kunnen leveren, moeten ze niet alleen bij evenementen paraat zijn, maar ook hun kennis up-to-date houden en blijven oefenen. Dat gebeurt dan ook met grote regelmaat, door veel vrijwilligers. Het college vindt het daarom meer dan terecht dat zij in het zonnetje worden gezet en via deze prijs worden bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren.

Waarderingsprijs

De Waarderingsprijs wordt jaarlijks toegekend aan een bedrijf, instelling of persoon die op bijzondere wijze of door een origineel initiatief Teylingen op de kaart zet. De prijs bestaat uit een beeld van glas waarin een 3D lasergravure is gemaakt. Op het beeldje staat een bollenmand, als uiting van de bollencultuur die Teylingen bindt. Op de mand staan de wapens van de drie dorpen, daarboven zweeft het wapen van Teylingen.

Reacties