Opvolgster wethouder Bas Brekelmans bekend

Foto: Gemeente Teylingen

Omdat wethouder Bas Brekelmans zijn functie als wethouder neer zal leggen wegens familie uitbreiding, heeft de VVD Teylingen een opvolgster voor hem gekozen.

De VVD draagt na een zorgvuldige selectieprocedure Marlies Volten voor als opvolgster van wethouder Bas Brekelmans. Marlies Volten is geen onbekende in de gemeente Teylingen; na vier jaar raadslid (van 2002-2006) in Sassenheim te zijn geweest, was zij twaalf jaar (van 2006-2018) raadslid voor de VVD fractie in de gemeente Teylingen. De laatste zes jaar als fractievoorzitter.

Marlies Volten: “Ik ben blij met het vertrouwen dat de VVD fractie in mij stelt en ben zeer gemotiveerd om zo snel mogelijk aan de slag te gaan.”

Ook Monique de la Rie, de huidige fractievoorzitter, is enthousiast over de keuze: “Ik heb jaren met Marlies samengewerkt en heb er het volste vertrouwen in dat deze zware portefeuille bij haar in goede handen is.” Bas Brekelmans neemt op 11 juli afscheid van de Gemeenteraad.

Voorzitter van de VVD Teylingen, Bob Keeven, vult aan: “Marlies en ik hebben 12 jaar samen in de VVD fractie van de gemeenteraad van Teylingen gezeten en ik sta volledig achter de unanieme keuze van de fractie. Marlies is zeer ervaren en een bekwaam bestuurder. Ik ben ervan overtuigd dat zij ook het vertrouwen van de gehele gemeenteraad van Teylingen weet te winnen.”

Reacties