Raadslid Joren Noorlander (D66) vertrekt uit raad Teylingen

Foto: D66 Teylingen

Vanwege een verhuizing uit de gemeente Teylingen vertrekt Joren Noorlander per 3 juni uit de gemeenteraad. Het is wettelijk gezien niet mogelijk om raadslid te blijven in een gemeente waarin men niet woonachtig is.

Joren: “Ik heb mij de afgelopen periode met veel plezier ingezet als raadslid voor D66 in Teylingen en baal er dan ook erg van dat ik, vanwege een verandering in mijn persoonlijke situatie, uit de gemeente ga verhuizen. Ik kreeg veel voldoening van dit werk en heb tijdens mijn lidmaatschap van de gemeenteraad vooral de focus gelegd op de bouw van betaalbare woningen, leefbaarheid in de gemeente en bereikbaarheid met het openbaar vervoer.”

Een van de hoogtepunten is toch wel de aangenomen motie voor het nachtelijk openbaar vervoer, die verder in verschillende omliggende gemeenten ook is ingediend en aangenomen. “Ik hoop dat de raad in Teylingen hier achteraan wil blijven gaan en dat de provincie deze oproep serieus meeneemt in de aanbesteding van het openbaar vervoer.”

Joren zal vervangen worden door een oude bekende van de raad, Bart van der Ploeg. Bart was afgelopen raadsperiode ook al raadslid voor D66 en is altijd actief betrokken gebleven bij de fractie.
De voorzitter van D66 Teylingen, Katja Heede, is tevreden met de opvolging van Joren.

“Het is erg jammer dat Joren zo voortijdig moet vertrekken uit de raad. Gelukkig hebben wij met Bart van der Ploeg een gemotiveerd en ervaren raadslid die het gat dat Joren achterlaat goed kan opvullen.”

Reacties