Dag van de Democratie in Teylingen

Foto: FB Gemeente Teylingen

Zaterdag 15 september is de Dag van de Democratie. In heel Nederland grijpen gemeenten de kans aan om inwoners te betrekken bij de lokale democratie. Ook de Teylingse gemeenteraad doet mee!

Wil je kennis maken met de democratie, de politiek en weten hoe je invloed kunt uitoefenen? Kom dan op zaterdag 15 september tussen 11.00 en 15.00 uur langs op het marktplein in Sassenheim!

Ideeën in ruil voor koffie en poffertjes

Sinds eind maart is er een nieuwe gemeenteraad in Teylingen. Zij nemen beslissingen over Teylingen. Geef de nieuwe gemeenteraad ideeën in ruil voor een kopje koffie of poffertjes. Daarnaast hoort de gemeenteraad ook graag hoe jij denkt over jouw straat, buurt, wijk of de hele gemeente Teylingen. De raadsleden vertellen je graag hoe inwoners invloed kunnen uitoefenen en wat een wethouder of raadslid doet.

Win een regenton of subsidie voor een buurtinitiatief

In de kraam op het Marktplein in Sassenheim is informatie over duurzaamheid te krijgen. Inwoners kunnen een regenton winnen. Ook kunnen ze hun ideeën voor buurtinitiatieven delen met de wijkregisseurs Loes Massaro en Irma Crooijmans in ruil voor een waterfles van Join the Pipe. Inwoners met goede ideeën kunnen hier ondersteuning bij krijgen. Tevens is er een wedstrijd waarbij het beste nieuwe buurtinitiatief een subsidie kan winnen.

Interesse in de politiek?

Inwoners met ambities in de politiek kunnen zich opgeven voor de cursus ‘Politiek actief’ of zich aanmelden voor ‘Gast in de Raad’. Ook kunnen inwoners zich aanmelden voor het burgerpanel en meedenken over diverse onderwerpen in de gemeente.

  • Wat: Dag van Democratie
  • Wanneer: 15 september 2018
  • Tijd: 11.00 tot 15.00 uur
  • Waar: Marktplein Sassenheim

Reacties