Beleef Teylingen op de Dag van het Kasteel

Foto: PR

Op de tiende editie van de Dag van het Kasteel op 5 juni staat alles rondom kasteel en buitenplaats centraal. Het terrein rondom het buitenhuis of kasteel bood bewoners verdediging, voedsel en vermaak.

Op de dag van het Kasteel maak je kennis met bewoners, rentmeesters en vrijwilligers die er gezamenlijk voor zorgen dat deze kastelen en buitenplaatsen ook in de toekomst bewaard blijven. Herbeleef het verleden en ontdek hoe mensen nu wonen en werken op een kasteel of buitenplaats.

Kasteel Teylingen

Ook op Kasteel Teylingen is op beide Pinksterdagen van alles te ontdekken en te beleven. Er zijn demonstraties van onder andere een leerbewerker en een smid. Ridders vertellen over hun harnas en de gevechten. Er staat van alles te pruttelen in de kookpotten boven het vuur. Er is een verhalen verteller en op tweede Pinksterdag is er een toneelvoorstelling van de Leydse KlugtenCompagnie. Het publiek kan middeleeuwse spelletjes spelen en onder begeleiding handboogschieten.

Beleef Teylingen is op 4 en 5 juni, beide dagen van 11.00 – 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,00 voor volwassen en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 1,50. Parkeren is gratis. Het adres is Teylingerlaan 15 a, 2215 RT Voorhout (Buurtschap Teijlingen). Meer informatie: www.kasteelteylingen.nl/agenda.

Fietsroutes

Op de fiets bezoek je tijdens de Dag van het Kasteel eenvoudig meerdere locaties en kun je bovendien optimaal genieten van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel fietsroutes ontwikkeld. Je vindt ze op www.dagvanhetkasteel-zh.nl

Cookieinstellingen