Tweede editie van Wijn op het Plein

Foto: Lisa de Blok

Na het succes van vorig jaar, wordt op zondag 21 mei voor de tweede keer ‘Wijn op het Plein’ georganiseerd in Sassenheim. Het plein rondom Brasserie Hemels wordt omgetoverd tot een waar wijnwalhalla. Tussen 14.00 en 19.00 uur kan men genieten van meer dan vijftig soorten wijn, lekkere hapjes en gezellige muziek.

Stichting Wijn op het Plein

Na het succes van vorig jaar kon de organisatie niets anders dan hier een vervolg aan geven. Om de benodigde professionaliseringsslag te kunnen maken, is er een stichting opgericht; stichting Wijn op het Plein. Dit jaar wordt het festivalterrein dan ook iets verder uitgebreid.

Het concept

Het concept is hetzelfde gebleven: Meer dan vijftig soorten wijn (per glas verkrijgbaar), standjes, muziek, bitterballen, streetfood en gezellige terrasjes. Bezoekers kunnen zelf kiezen welke wijnen zij willen proeven. Voor 1 munt proeft men een wijn. Is de wijn naar smaak? Dan kan men voor 3 munten een heel glas nemen. Wijn op het Plein is ook leuk voor mensen die van een lekker biertje houden of voor wie geen alcohol drinkt. Zo is er ook een stand met alcoholvrije wijnen. En voor de ouders onder ons: ook aan entertainment voor de wijnliefhebber in spé is gedacht.

Entertainment

De muzikale invulling wordt verzorgd door DJ Rob. Hij zal lekkere lounge, jazz en achtergrondmuziek draaien. Ook zijn de straatmuzikanten van ‘The Happy Hours’ weer van de partij. Hun repertoire bestaat uit covers uit de geschiedenis van de pop, rock, blues, country en chansons met een gezonde voorkeur voor drankgerelateerde levensliederen, speciaal voor de gelegenheid samengesteld.

Kaartverkoop

Met nog twee weken te gaan tot de start van Wijn op het Plein, is inmiddels 85% van de beschikbare kaarten verkocht. Voor €5,- heb je toegang tot dit unieke evenement in Sassenheim. Daarbij krijg je een mooi wijnglas en het 1e Wijn op het plein proefmuntje. Kijk voor meer informatie op de website (www.wijnophetplein.nl) en volg de Facebookpagina.

Cookieinstellingen