Onthulling vernieuwd herdenkingsmonument Voorhout

Foto: pixabay

Op initiatief van de Historische Kring Voorhout, in nauwe samenwerking met de Gemeente Teylingen, heeft in de afgelopen weken het herdenkingsmonument op het Raadhuisplein in Voorhout een metamorfose ondergaan.

Dodenherdenking

Jaarlijks worden op 4 mei álle slachtoffers herdacht, burgers en militairen, die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en daarna, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties zijn omgekomen of vermoord.

Op het monument voor de gevallenen op het Raadhuisplein in Voorhout waren reeds de namen vermeld van mensen die een link hadden met Voorhout en die tijdens de Tweede Wereldoorlog als gevolg van oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Indachtig de bedoeling van de 4-mei herdenking wordt nu jaarlijks een grotere groep slachtoffers herdacht. Daarom staan op het vernieuwde en uitgebreide moment álle slachtoffers met een link naar Voorhout met name genoemd. Het monument heeft daarmee een extra accent gekregen.

Onthulling

De onthulling van het vernieuwde monument zal worden verricht door mevrouw Gerdi Verbeet, Voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, samen met mevrouw Carla Breuer, Burgemeester van de Gemeente Teylingen. Deze plechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 3 mei 2017 om 16.00 uur op het Raadhuisplein te Voorhout. Van harte wordt u uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn.

Reacties

Cookieinstellingen