Nieuwe cursus Levensboek maken

Foto: pixabay

12 april start Welzijn Teylingen weer met een cursus ‘Levensboek maken’. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten welke om de week worden aangeboden van 13.00 uur tot 15.30 uur in Sassenheim.

De cursus is voor iedereen toegankelijk die zijn of haar levenservaringen wil delen met de andere cursisten en anderen mensen wil leren kennen. De cursus “Levensboek maken” is een creatieve cursus die je op een andere manier naar je herinneringen laat kijken, je daarover laat vertellen en ze creatief uit laat beelden waardoor nieuwe en oude inspiratie bronnen worden aangeboord. Natuurlijk kan niet het hele verhaal in beeld komen: we gaan op zoek naar fragmenten, naar puzzelstukjes uit je levensverhaal.

Waarom een levensboek maken?

Het Levensboek is een mooi geschenk voor jezelf en anderen! Iedereen heeft een eigen verhaal en hoe leuk is het om dit met elkaar te delen en hier een tastbaar boek met waardevolle herinneringen en anekdotes van te maken. Misschien kijk je op een andere manier terug op jouw herinneringen.

Hoe en wat

In zes bijeenkomsten gaat men aan de slag met herinneringen. Dit doet men door praten, tekenen, schrijven, knippen en plakken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: afkomst, gezin, schoolperiode, de plekken waar men heeft gewoond, vriendschappen en belangrijke momenten uit iemands leven.

De cursus staat ingepland op de volgende dagen:

  • startdatum 12 april,
  • 26 april,
  • 10 mei,
  • 24 mei,
  • 7 juni,
  • 21 juni

Aan het einde van de cursus gaat men naar huis met een heel eigen boek vol herinneringen.

Aanmelden en kosten

De cursus kost €30,- (€5,- per keer) en wordt gegeven in SassemBourg te Sassenheim. Aanmelden kan via de agenda op www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231805

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Margriet Duivenvoorde, Sociaal Makelaar bij Welzijn Teylingen telefoon 0252 231805 of e-mail [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen