Jongens onder 12 Forwodians kampioen

Zaterdagochtend won het eerste team van Forwodians jongens onder 12 de basketbalwedstrijd tegen DAS en werd het team kampioen met nog twee wedstrijden te spelen.

Dat Forwodians zou winnen, werd vooraf al wel verwacht, omdat DAS door alle tegenstanders met ruime cijfers werd verslagen. Na drie van de acht periodes stond het scorebord al op 31-5 en bij rust op 40-10.

Echt spannend werd het niet. De coach gaf het team nog speciale opdrachten in de aanval om een extra moeilijkheid in te bouwen. Twee periodes werd er niet gedribbeld en twee periodes mocht alleen een aangewezen speler scoren. Hierdoor kon DAS in de tweede helft ook regelmatig tot scoren komen en werd de eindstand 73-45.

De chips en limonade na afloop van de wedstrijd smaakte bijzonder goed. Wat het verhaal extra bijzonder maakt is dat de jongens na de kerst naar een hogere klasse gepromoveerd zijn omdat ze alle wedstrijden wonnen. Ook in de hogere klasse kunnen ze dus uitstekend hun mannetje staan!