Doe mee met Operatie Steenbreek!

Foto: pixabay

Nederland telt teveel stenen tuinen en daar moet iets aan gebeuren! Door mee te doen aan Operatie Steenbreek kan iedereen een steentje bijdragen, te beginnen in je eigen tuin!

Steen eruit, plant erin!

Het doel van de actie Operatie Steenbreek is om mensen enthousiast te maken om hun tuin te vergroenen. De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren.

Tijdens de hoosbuien – waar we steeds vaker mee te maken hebben – moet het regenwater snel worden afgevoerd om overlast te overkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen dragen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt bij. Zeker als men bedenkt dat plusminus 40% van de stedelijke oppervlakte in bezit is van particulieren.

Regiobijeenkomst

Woensdagmiddag werd in Voorhout een regiobijeenkomst gehouden over Operatie Steenbreek. In een volle zaal werd vol passie verteld over deze operatie en kwamen voorbeelden aanbod uit de gemeente Den Haag en Leiden. Inmiddels zijn er al 32 gemeente aangesloten, zo ook de gemeente Teylingen waar Operatie Steenbreek deel uitmaakt van de duurzaamheidsagenda.

Winnen!

Om deze actie extra leuk te maken, heeft de gemeente Teylingen drie waardecheques beschikbaar voor burgers die het leuk vinden om mee te doen aan deze actie. Maak een foto ‘voor en na’ en laat zien op welke manier jij je steentje bijdraagt. De foto’s kunnen worden doorgestuurd naar de gemeente en de drie winnaars krijgen een cheque ter waarde van 100 euro te besteden aan tuinadvies. 

Kijk voor meer informatie over Operatie Steenbreek op deze website.

Cookieinstellingen