PKC te sterk voor TOP

Met de eindstand van 28-21 was het een terechte overwinning voor PKC. Zij zijn op dit moment de niet te kloppen ploeg en staan op eenzame hoogte bovenaan de Korfbal League.

De nummers 1 tegen 2, op papier een topper, maar gezien de suprematie waarmee PKC de meeste wedstrijden wint, waren de verwachtingen vooraf niet te hoog gespannen. Proberen een goede wedstrijd neer te zetten en de schade beperkt houden, waren de opdrachten waarmee TOP/Quoratio de wedstrijd inging.

Bij TOP startte Wessel van Noort in de basis op de plek van de geblesseerde Nick Pikaar. TOP begon goed aan de wedstrijd en had in het eerste kwartier ook steeds het scoringsinitiatief. Bij PKC stond het vizier nog niet echt op scherp en TOP profiteerde daar prima van. Ook verdedigend werd goede druk gegeven.

Dit noopte de coach van PKC al in de 10e minuut tot het nemen van een time-out, die aanvankelijk geen resultaat had, want TOP liep uit naar 2-5. Hierna kwam PKC iets beter in de wedstrijd en kroop dichterbij. Na 16 minuten spelen wist PKC langzij te komen en vervolgens op voorsprong 8-7. TOP bleef door met name Celeste Split (5x) in het spoor van PKC en de ruststand van 15-13 was geen onoverkomelijke.

Na rust was de wedstrijd al vrij snel gespeeld, want in korte tijd liep PKC uit naar 18-13. TOP noteerde pas na vijf minuten spelen de eerst goal en dit gaf gelijk aan waar het euvel in de tweede helft lag. Er werd te weinig gescoord en TOP had te weinig rebound waardoor de bal vaak na 1 aanval weer voor PKC was.

PKC kwam steeds beter in de wedstrijd en ging ook steeds gemakkelijker spelen én scoren. TOP kreeg geen moment meer grip op de wedstrijd en zag lijdzaam toe dat de score opliep. Hierdoor ging de wedstrijd een beetje als een nachtkaars uit, eindstand 28-21.

De eerste helft leidde tot tevredenheid, maar helaas kon hier in de tweede helft geen vervolg aan worden gegeven waardoor TOP met lege handen stond. Zaterdag 4 februari speelt TOP thuis tegen AW/DTV en moet proberen de punten weer te pakken te krijgen.