Haalbaarheidsonderzoek DMT kan van start

Foto: pixabay

De gemeenteraad heeft donderdagavond groen licht gegeven voor het onderzoek naar de haalbaarheid van de Duurzaamheid Maatschappij Teylingen (DMT). Deze maatschappij moet duurzame initiatieven vanuit de samenleving helpen verder te ontwikkelen en aan te jagen en initiatiefnemers te ondersteunen bij de uitvoer hiervan.

Duurzaamheid Maatschappij Teylingen

Het initiatief voor de DMT kwam van Trilokaal, maar inmiddels steunen alle partijen dit voorstel, wat gericht is op het ondersteunen van de gemeente, de burgers en de ondernemers in Teylingen om de duurzaamheidsdoestellingen van de gemeente te kunnen verwezenlijken. Belangrijk is dat de DMT obstakels wegneemt, zodat duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente beter tot hun recht kunnen komen.

Door hiermee een laagdrempelig en servicegericht aanspreekpunt te realiseren, kunnen particulieren en bedrijven gemakkelijk met vragen terecht en komen er veel meer initiatieven van de grond. Van advies over bijvoorbeeld groene energie tot hulp bij de aanvragen aan de gemeente, maar ook ondersteuning bij de uitvoering van duurzame ideeën.

Ik ben ervan overtuigd dat er in de Teylingse samenleving heel veel duurzame initiatieven zijn, die op dit moment niet in de duurzaamheidsagenda zitten, omdat dat toch een stuk is wat we als gemeentelijke organisatie hebben gemaakt.” (Wethouder van Kempen)

Haalbaarheidsstudie

De gemeenteraad heeft het college nu de opdracht gegeven om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar de juridische en financiële mogelijkheden en consequenties bij het oprichten van een maatschappij met als doelstelling: het aanjagen en implementeren van duurzame initiatieven in de gemeente Teylingen. De wethouder gaf aan met veel plezier aan het werk te gaan om deze haalbaarheidsvragen te gaan beantwoorden.

 

Cookieinstellingen