Nieuw in Sassenheim; iQ Coach Nicolette Zeestraten

Foto: Menno Herstel

Nicolette Zeestraten is onlangs in Sassenheim begonnen als iQ Coach voor Teylingen en de Bollenstreek. iQ Coaches is een landelijke organisatie van coaches, die mensen met autisme en AD(H)D coachen.

We noemen dit levenscoaching, omdat we op alle levensgebieden ondersteuning bieden, dus zowel privé als op het werk en tijdens studie. We geven zowel inzicht als praktisch advies. Wat uniek is aan iQ Coaches is dat we ook buiten kantooruren beschikbaar zijn.” (Nicolette Zeestraten)

Waarom wil je iQ Coach wil zijn?

Mijn passie is het begeleiden van mensen die volwaardig mee willen tellen, en daar wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld mensen met autisme, AD(H)D, niet-aangeboren hersenletsel, kortom mensen die extra begeleiding nodig hebben omdat het voor hen een worsteling is om hun plekje in deze hectische maatschappij in te kunnen nemen, omdat ze nét even anders zijn, en daardoor vaak niet begrepen worden.

Wat is levensbrede begeleiding?

De behoefte aan ondersteuning ligt vaak op meerdere levensgebieden: school/opleiding, werk, relaties (buren, familie, eigen gezin), financiën, administratie, gezondheid, persoonlijke verzorging, een veilig thuis, etc. Mijn brede kennis en ervaring maakt dat ik op alle fronten ondersteuning kan bieden. Dus niet meerdere, maar slechts één persoonlijk begeleider die levensbrede begeleiding biedt, die de cliënt op alle fronten kent, en dus ook verbanden kan leggen tussen de diverse levensgebieden. Dit maakt het mogelijk om zorg op maat te bieden.

Voor welke aanpak kies je?

Ik streef ernaar om naar je toe te komen als je dat nodig hebt, óók buiten kantooruren. Wanneer nodig ga ik samen met jou in overleg met opvang, school, opleiding, werk, familie.
Samen maken we een plan wat je verder gaat helpen, ondernemen we actie, help ik je keuzes maken. Je gaat ervaren wat je heel goed zelf kunt, en hoe je hulp kunt vinden bij datgene wat je niet zo goed ligt.

Wat is jouw stijl?

Goed luisteren, veel vragen, samen ontdekken wat voor jou belangrijk is. Vertrouwen is het sleutelwoord. Rust, Respect, Ruimte geven. Soms krijg je huiswerk mee en zul je zelf aan de slag moeten, andere keren ondernemen we samen. Ik leg uit waarom iets is zoals het is, zodat je het kunt begrijpen, en ervan kunt leren.

Jobcoaching

Iedereen heeft zijn eigen talenten. De kunst is om die talenten te benoemen en die omstandigheden te vinden waar die het beste tot hun recht kunnen komen. En daar help ik je bij.

Hoe kunnen mensen je bereiken?

Per email: [email protected], telefonisch op het nummer 0252-211560 of mobiel 06-1048 0098. Kijk voor meer informatie ook eens op de website www.iqcoaches.nl.

Reacties