CDA vraagt naar wensen 2015

Foto: PR CDA Teylingen

Afgelopen zaterdag werd door het CDA op verschillende plekken in Teylingen inwoners naar hun wensen voor 2015 gevraagd. In de winkelcentra van Voorhout en Sassenheim en op de markt in Warmond kon het winkelend publiek hun mening geven. Uit de gesprekken bleek dat het overgrote deel van de inwoners tevreden is en met plezier woont in Teylingen. Fractievoorzitter Peter Scholten zegt veel te hebben gehad aan de input van de bewoners. Rond de zomer zal deze actie weer herhaald worden.

Onder andere de verkeersveiligheid op diverse plekken in Teylingen werd aangekaart. Bijvoorbeeld de drukte op de Herenweg en Oranje Nassaulaan tijdens de ochtendspits, wanneer al het verkeer Warmond uit moet. De hoge snelheid waarmee auto’s rijden op de Parklaan in Sassenheim en De Sweilandstraat in Warmond. De fietsers in het winkelgebied bij de Hema op de Hoofdstraat en het Kerkplein in Sassenheim. Ook de vele hobbels in de stoepen door de boomwortels in alle dorpskernen zijn een paar voorbeelden van verbeterpunten die werden genoemd.

Het CDA vindt dit zorgwekkend. Bert van Leeuwen, raadslid: “De laatste tijd horen we steeds vaker dat de verkeersveiligheid verbeterd moet worden. De gemeente gaat de komende jaren een aantal verkeersknelpunten in Teylingen aanpakken en bepaalde straten opnieuw inrichten. Dat is een goede zaak, maar onze partij wil ook dat gekeken wordt naar de knelpunten waar nu nog geen plannen voor zijn”. De fractie zal hier aandacht voor vragen bij het college. Ook vindt CDA Teylingen het belangrijk dat omwonenden hierbij actief betrokken worden. Zij zijn de dagelijkse weggebruikers en weten precies waar de knelpunten zitten.

Andere punten die uit de gesprekken naar voren kwamen zijn het slechte mobiele bereik in Warmond, de zorg om leegstand van de winkels in Voorhout, de overlast door overhangende takken in diverse straten en het groenbeeld in Teylingen.

CDA Teylingen2                                  CDA Teylingen3

Reacties

Cookieinstellingen