Vrijwilligerswerk; voor ieder wat wils.

Foto: Lisa de Blok

Vrijwilligerswerk, de één besteed een uurtje in de week, de ander is dagen bezig voor een organisatie. Beide zijn even belangrijk en onmisbaar voor de samenleving.

Hoe komt men ertoe om vrijwilligerswerk te gaan doen? Bij velen zal het toevallig zijn, je kind zit op een sportclub en je gaat als ouder meedraaien in de kantine. De ander gaat met zijn of haar (klein)kind naar de kinderboerderij of de buurtspeeltuin, en voor je het weet is er daar een klus te klaren, en doe je mee. In de kerk zal iedere kerkganger wel eens helpen met koffieschenken of meedenken in een commissie. Veel mensen worden ook aangesproken om mee te denken in een bestuur.

Vrijwilligerswerk is verrijkend, geeft voldoening en staat goed op een CV. Bovendien komt vrijwilligerswerk ten goede aan de eigen woonomgeving. Wil men iets bijdrage aan een organisatie in Teylingen? De keus is overweldigend en zeer uiteenlopend.

In Teylingen zijn meer dan 200 organisaties die met vrijwilligers werken. Welzijn Teylingen heeft deze organisaties in beeld, en beheert een vacaturebank. Geïnteresseerden die meer willen weten, kunnen donderdag 15 december van 18.30 tot 19.30 uur binnenlopen bij het inloopspreekuur in de bibliotheek in Sassenheim.

Voor alle informatie over dit onderwerp kunt u kijken op www.welzijnteylingen onder de kop vrijwilligerswerk. Vragen kan men ook mailen naar Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, E-mail: [email protected]

Cookieinstellingen