Piraten veroveren Park Rusthoff

Foto: PR Park Rusthoff

Zaterdagavond was Park Rusthoff omgetoverd in een griezelig pirateneiland. Het park werd bezet door een hele groep piraten, bijgestaan door allerlei heksen, tovenaars, griezels en ander eng gespuis; het was Halloween in Park Rusthoff.

hw1Voor deze 13e Halloween Park Party was burgemeester Breuer gekleed als een echte piratenkapitein. Samen met de piraten liet zij om 7 uur de kanonnen bulderen en met een grote knal was de Halloween Park Party geopend.

Het park was in twee delen verdeeld. Op het (piraten)eiland was het spannend en leuk; daar waren voor de jongste kinderen allerlei activiteiten zoals een verkleedrace, piratenzwaarden knutselen van lekkere snoepjes, een fotohoek bij het piratenschip, ledematen gooien, Toothless het lieve draakje, limonade drinken met knettersuiker erin, luisteren naar de verhalenverteller en natuurlijk schatgraven in de piratengrot.

Voor de oudste kinderen was dit natuurlijk niet spannend genoeg. Voor hen was de buitenring van Park Rusthoff omgetoverd in een echt griezelparadijs. Het was stikdonker met hier en daar wat verlichting, maar op sommige plekken net niet genoeg licht om te zien wat voor engerds er allemaal achter de bomen verstopt waren.

hw2

Er waren heksen, tovenaars, zombies, vreemde types met lange nekken en vooral veel enge kreten. De kinderen – en hun ouders – zijn flink aan het schrikken gemaakt.

Nadat iedereen zijn portie schrikken en schreeuwen had gehad kwam ook aan deze 13e versie van de Halloween Park Party een einde met een knetterende vuurwerkshow. Alle griezels, piraten en enge figuren konden met een tevreden gevoel naar huis.

hw4

Cookieinstellingen