Vervoersmogelijkheden in Teylingen

Foto: pixabay

Het liefst regelt iedereen zijn vervoer zelf; op de fiets, met eigen auto of met het openbaar vervoer. Als dat niet (meer) lukt, is er misschien nog een goede buur, vriend of familielid.

Als geen van deze manieren een mogelijkheid is, dan zijn er in Teylingen verschillende voorzieningen met vervoersaanbod. De belangrijkste voorzieningen zijn de Regiotaxi en het vervoer door vrijwilligers van Welzijn Teylingen.

Regiotaxi

De Regiotaxi is er voor iedereen. De Regiotaxi vervoert van deur tot deur. Het is een vorm van collectief vervoer, dat wil zeggen dat men met meer mensen tegelijk reist. Inwoners die een mobiliteitsbeperking hebben, kunnen via de Wmo een aanvraag doen voor een regio-taxivergoeding. Dit gaat via het Wmo-meldingsformulier. Het formulier kan ingediend worden bij de ISD Bollenstreek, het Zorgloket van de gemeente of bij Welzijn Teylingen.

Welzijn Teylingen

Als men vervoerd wil worden en daar ook graag begeleiding bij heeft, kan men gebruik maken van de vervoersdienst van Welzijn Teylingen. Het vervoer en de begeleiding worden verzorgd door vrijwilligers met hun eigen auto. Deze vrijwilligers kunnen meelopen naar bijvoorbeeld de wachtkamer of zelfs aanwezig zijn bij het gesprek met de arts. Of ze begeleiden bij het boodschappendienst, etc.

Informatie

Voor informatie over alle vervoersmogelijkheden in Teylingen kan men op de website van de gemeente kijken of op de website van Welzijn Teylingen. Daar vindt men een overzicht van de verschillende mogelijkheden. De informatie op de gemeentesite vindt men onder de kop Werk, inkomen, zorg. Op de website van Welzijn Teylingen is de informatie ondergebracht onder de kop Diensten. Wie geen internet heeft, kan bij Welzijn Teylingen vragen naar de mogelijkheden (telefoon: 0252 – 231805) of op het gemeentehuis in Sassenheim (140252).

Cookieinstellingen