Handen uit de mouwen voor jong dementerenden

Foto: Present Bollenstreek

Het inrichten van een nieuwe afdeling voor jong dementerenden bij Zorgcentrum Marente Bernardus in de gemeente Teylingen heeft veel handen los gemaakt. Via het landelijk initiatief ‘Hovenier Helpt!’ heeft Ron Nagtegaal Tuinverzorging te Hillegom, zich belangeloos aangemeld voor het project bij Zorgcentrum Marente Bernardus.

Daarnaast heeft Stichting Present Bollenstreek een team vrijwilligers van AKZO Nobel te Sassenheim gevraagd of zij interesse hadden om mee te werken aan dit Bernardus project ter verbetering van de binnentuin voor de jong dementerenden. Het vrijwilligers team van Akzo Nobel was zeer enthousiast en stak graag hun tijd en energie in dit project. Een prachtige tuin en een succesvolle samenwerking was het resultaat.

“De binnentuin, een belangrijk onderdeel van deze afdeling, is niet veilig genoeg voor de nieuwe bewoners, die in Zorgcentrum Marente Bernardus in januari 2017 komen wonen. Een van de kenmerken van jong dementerenden is dat zij veel beweging nodig hebben in een veilige omgeving. De binnentuin voldoet nu niet aan deze eisen” vertelde Anneke Pleij, Welzijn coördinator. Vandaar dat zij Stichting Present vroegen hen bij te staan bij dit omvangrijke project.

“Vrij kort nadat wij de hulpvraag ontvingen, kwamen wij in contact met ‘Hovenier Helpt’. Wij hebben direct een aanvraag ingediend en waren zeer verheugd dat Ron Nagtegaal Tuinverzorging ons project selecteerde en belangeloos ondersteunde”, aldus Mirjam De Boer van Stichting Present Bollenstreek.

Uiteindelijk hebben acht vrijwilligers twee dagen intensief gewerkt. Naast de gebruikelijke tuinwerkzaamheden, moest men een vijver dempen en taxussen en boomstronken verwijderen. Zonder een professionele hovenier en de ijverige inzet van het team van AKZO Nobel was dit project nooit zo’n groot succes geworden. Heel bijzonder dat zoveel mensen vrijwillig hun tijd en energie willen besteden aan anderen.

“Het was voor mij de eerste keer dat ik meedeed met dit landelijk initiatief, en het heeft mij erg veel voldoening gegeven,” aldus Ron Nagtegaal Tuinverzorging Hillegom. “Het is prachtig dat wij met onze expertise de jong dementerenden belangeloos konden helpen”.

Ook AKZO Nobel is bijzonder enthousiast: “We zijn heel blij dat wij ons steentje bij mochten dragen aan dit project. Wij hebben heel hard gewerkt en zullen morgen vast en zeker spierpijn hebben, maar de voldoening is groot als je het eindresultaat ziet”.

Reacties

Cookieinstellingen