Column van Ries: Wordt Halloween een Turks volksfeest?

Foto: pixabay

Halloween, ik zie er altijd een beetje tegenop. Die geverfde kindjes aan de deur met hun hand omhoog vragend om snoep. Een prachtig geïmporteerd commercieel gebeuren naar goed Amerikaans voorbeeld. Dikke kinderen, dat krijg je er van.

Sinterklaas

Gelukkig is er nog het sinterklaasfeest waar pietermannen zwart geschilderd hun baas Sinterklaas mogen bijstaan. Dat de Sint niet uit Spanje maar uit Turkije komt weten we allemaal. Mooie Nederlandse traditie; zwart geschilderde mensen met rode lippen en kroeshaar plus een witte turk met een witte baard in de hoofdrol. Het prototype van de goed geïntegreerde allochtoon.

Een Hans Klok van jewelste

Nog voor dat Erdogan zich er mee kon bemoeien was de Sint al kind aan huis in Nederland. Dat diezelfde Sint zich zou transformeren tot Santa Claus en internationaal furore zou maken als de kerstman kon niemand nog bevroeden. Zou het toch de arm van Erdogan zijn die tot begin 20ste eeuw terug kan gaan, dat zou een Hans Klok van jewelste zijn, zeg maar gerust een Houdini.

Dat de kerstman islamitische roots heeft is het paard van Troje in optima forma. Buiten Geert Wilders om had niemand dat verwacht.”

Ik denk dat Erdogans arm dat paard al bestuurde net als Halloween, waarschijnlijk ook de arm van Erdogan die elk jaar onder mijn neus wordt gestoken door een kindzombie. En dan wil hij nog snoep ook, in dat geval geef ik een koekje, een lange vinger. Dat zal hem leren.

Ries

Lees meer columns van Ries op zijn blogsite.

Cookieinstellingen