Politie volgt snoer vanuit verdeelstation en vindt koperdieven

Foto: pixabay

De politie heeft donderdag 29 september vier koperdieven, waaronder een jongen uit Sassenheim, aangehouden op verdenking van diefstal uit een verdeelstation aan de Stationsweg in Lisse.

Een monteur van het verdeelstation kreeg om 21.30 uur de melding dat er een deur bij het bedrijf openstond en nam poolshoogte. Hij ontdekte een opengebroken deur en zag een aggregaat met snoeren staan, die niet bij het verdeelstation hoort. De politie werd gealarmeerd toen de monteur vervolgens in een ruimte licht zag branden.

Agenten kwamen ter plaatse en ontdekten kort daarna dat één van de snoeren uit het aggregaat leidde naar een boot op de Haarlemmertrekvaart. Op de boot waren twee mannen en een vrouw, een 28-jarige Sassenheimer, een 23-jarige zonder vaste woonplaats en een 20-jarige Hoofddorpse. Het aggregaat bleek van de verdachten te zijn.

Terwijl agenten met de drie in gesprek waren en hen even later aanhielden, zagen ze vervolgens nog een vierde persoon, een 27-jarige Hoofddorper, in een andere boot. Ook hij werd aangehouden. Bij het bedrijf waren al spullen, zoals koperen leidingen klaargelegd om mee te nemen. De politie doet verder onderzoek.

 

Cookieinstellingen