Weesfietsen krijgen goede bestemming

Foto: Lisa de Blok

Donderdag zijn door de gemeente de 81 weesfietsen verloot, die eerder dit jaar in Sassenheim werden verwijderd. Zes niet-commerciële organisaties hadden zich aangemeld om kans te maken op de fietsen.

Burgemeester Carla Breuer trok een voor een de lootjes. De winnende organisatie kon vervolgens zoveel fietsen kiezen als ze nodig hebben. Zolang er fietsen overbleven, werden er nieuwe lootjes getrokken. Uiteindelijk ging niemand met lege handen naar huis.

Internationale Schakel Klas

Voor de Internationale Schakel Klas (ISK) was het die dag dubbel feest. Deze speciale school in Katwijk voor leerlingen die net in Nederland zijn en de taal nog niet voldoende spreken, had net die dag de officiële opening achter de rug. Vervolgens wonnen ze als eerste de trekking en hebben ze dus de eerste keuze uit de fietsen. De ISK wil 15 fietsen, die ze gaan gebruiken voor de leerlingen.

verloting weesfietsen

Repair Café Teylingen

Repair Café Teylingen werd als tweede getrokken. Zij kozen 15 fietsen om op te knappen, waarbij de kunst van het fietsenmaken kan worden overgebracht aan leerlingen die graag het vak willen leren. Nu het Repair Café een vaste locatie heeft in de voormalige Hoogvliet aan het Hortusplein in Sassenheim, hebben ze de ruimte om dergelijke projecten op te zetten.

weesfietsenStichting Buitenplaats Nieuw Schoonoord

Deze stichting won als derde en vroeg om twee fietsen, speciaal voor de twee statushouders die sinds kort bij hen op het terrein zijn komen wonen. Ze moeten nog wel leren fietsen, maar dat zal met een eigen fiets vast wel lukken.

VVV Warmond

Ook de VVV Warmond had zich aangemeld en omdat er na de vorige trekking nog steeds fietsen beschikbaar waren, kreeg ook de VVV het aantal fietsen waar ze om gevraagd had. Deze vijf fietsen willen ze aan toeristen uitlenen, om zo al fietsend Warmond beter te kunnen verkennen.

Kringloopwinkel Op Dreef

Vervolgens was de kringloopwinkel Op Dreef uit Sassenheim aan de beurt. Zij zouden graag tien fietsen willen, om het ook voor mensen met een heel krappe beurs toch mogelijk te maken een eigen fiets aan te schaffen.

Vluchtelingenwerk Teylingen

In eerste instantie hadden zij zich ingeschreven voor alle 81 fietsen, maar door het louter toeval der verloting kwamen zij als laatste aan zet en mogen ze dus alle overgebleven fietsen meenemen. Vluchtelingenwerk wil de fietsen ter beschikking stellen aan de vluchtelingen, zodat zij zich makkelijker kunnen verplaatsen.

Cookieinstellingen