VOT gaat in hoger beroep

Foto: pixabay

De gemeente Teylingen heeft alle bezwaarschriften tegen de extra OZB-heffing van 22%, om het Ondernemersfonds te voeden, ongegrond verklaard.

Vermoedelijk hebben rond de honderd ondernemers tegen deze heffing bezwaar aangetekend. Velen hebben gebruik gemaakt van het modelbezwaarschrift van de VOT. Een woordvoerder van de VOT laat weten dat het logisch is dat de gemeente de bezwaarschriften ongegrond heeft verklaard. Ze kan moeilijk haar eigen beleid afvallen.

De VOT gaat het Teylings ondernemersfonds nu aanvechten bij de rechtbank. Volgens de VOT is het belangrijk dat er nu eindelijk uit de gemeentelijke invloedssfeer kan worden getreden door de zaak voor te leggen aan een neutrale, deskundige partij. De Stichting VOT heeft bij de Rechtbank Den Haag alvast een pro forma beroepsschrift ingediend.

De VOT vindt de gronden waarop de bezwaarschriften zijn afgewezen niet overtuigend. Volgens de VOT gaan gemeente en fonds nog steeds in de fout, met name op het gebied van transparantie, toepassing van regels, gebrek aan doelstellingen en wegsluizen van gemeentelijke verantwoordelijkheid.

Reacties