Duizenden bezoekers bewonderen oldtimers

Enkele wolkbreuken zorgden in de vroege morgen voor een fris grasveld tijdens de voorbereidingen van het tweede oldtimerfestival in Park Rusthoff, maar ook wel voor wat zorgen op de gezichten van de organisatie. Ieder had er zin in, maar zou dat ook gelden voor alle deelnemers en vooral zou het net zo’n mooie dag als in 2015 kunnen worden?

Een prachtdag werd het! Want vrijwel alle deelnemers kwamen rond het middaguur naar het park om hun oldtimer te showen op het eiland. Vijfenzeventig auto’s en twintig tweewielers en nog eens zeventig auto’s om deel te nemen aan de rit door de Bollenstreek. Niet in de minste plaats om hun trotse bezit te tonen aan het publiek, maar ook om een gewild schildje te bemachtigen en toe te voegen aan hun verzameling van deelnames aan oldtimerevenementen.

Oldtimers

Al vanaf de start kwamen liefhebbers kijken om foto’s te maken of om een praatje te maken met de eigenaren van de oldtimers, variërend van Brilkevers en Opels tot Studebakers en Mercedessen, en van tractoren tot militaire voertuigen. Een hele serie van motoren, brommers en solexen maakten het geheel compleet.

Onderhoud

Vrijwel alle voertuigen worden door de eigenaren zelf of met behulp van vrienden of clubgenoten tot in de details onderhouden, zoals de Ford uit 1955 van de familie Smeltink waarvan zelfs het logo met een verfkwastje een nieuwe uitstraling kreeg. En de binnenkant van de ‘lelijke’ eend van Bleu Aimable die met tulpenstof en jeansknopen door de eigenaar gerestaureerd werd. Het bemachtigen van originele onderdelen blijft voor elke oldtimerbezitter de grootste uitdaging.

oldtimerfestival - 8

Kinderen leefden zich uit op de springkussens, maar zeker ook op de muziek van de Rock & Rollband Mainline 55, die voor een topsfeer zorgden rondom paviljoen ’t Sassennest. Naast het paviljoen was een foodplaza ingericht, zodat jong en oud een ruime keuze konden maken voor de lekkere trek. Na afloop van de tourrit kon het publiek de oldtimers bewonderen in de Hoofdstraat en aan de Kerklaan/Voorhavenkwatier.

Winnaars

In het park bleef het doorlopend druk, via What’s app of sms kon het publiek stemmen op hun favoriete oldtimer en tegen het eind van het festival kwamen daar twee winnaars uit, die een prachtige beker in ontvangst konden nemen: Gebroeders Reijerse voor hun Ferguson uit 1954 en Jens de Willigen voor zijn DKW uit 1936, die trots de ongerestaureerde motor van zijn opa toonde. Deze was tijdens de oorlog naar Duitsland meegenomen en is ongeschonden weer teruggekeerd.

Even na 16 uur vertrokken de oldtimers weer uit het park en het centrum, waarvan een deel weer behoorlijk wat kilometers moest afleggen om huiswaarts te keren. In het park genoot een deel van het publiek in het zonnetje nog een tijdje na en de organisatie kan met trots terug kijken naar wederom een zeer geslaagd oldtimerfestival.

Kijk voor (meer) foto’s op www.parkrusthoff.nl.

Reacties