Weesfietsen voor niet-commerciële organisaties

Foto: pixabay

In mei 2016 zijn bij een ‘weesfietsenactie’ in Sassenheim 82 fietsen verwijderd. Eén eigenaar heeft zich gemeld, de overige 81 fietsen stelt de gemeente beschikbaar aan niet-commerciële organisaties uit Teylingen.

Geïnteresseerde organisaties kunnen zich tot 9 september aanmelden bij de gemeente. Op 15 september 2016 verzorgt burgemeester Carla Breuer de verloting van de fietsen.

Aanmelden verloting

Alle niet-commerciële organisaties binnen Teylingen, ofwel organisaties zonder winstoogmerk, kunnen zich aanmelden voor de verloting door een e-mail te sturen aan: [email protected] met hierin:

  • de naam en adresgegevens van de organisatie
  • het doel waarvoor de fietsen gebruikt worden
  • een rechtsgeldig document waaruit blijkt dat de organisatie een ‘non-profit organisatie’ is.

Inschrijven voor deelname aan de verloting kan tot 9 september 2016. Het is helaas niet mogelijk om de fietsen vooraf te bekijken. Zo nodig is wel een overzicht te krijgen van het merk fiets en de staat van de fiets.

Procedure van de verloting

De verloting vindt plaats op donderdag 15 september 2016 in het gemeentekantoor in Sassenheim. Burgemeester Carla Breuer trekt een aantal organisaties uit de deelnemers. De eerst getrokken organisatie mag als eerste een selectie uit de fietsen maken. Als deze organisatie niet alle fietsen wil hebben, mag de tweede getrokken organisatie een keus maken. Dit herhaalt zich totdat alle weesfietsen zijn hergebruikt.

Duurzaamheid

De gemeente heeft besloten om de fietsen beschikbaar te stellen aan niet-commerciële organisaties, om hergebruik van de fietsen mogelijk te maken. Ook kunnen de organisaties bruikbare onderdelen van de fietsen gebruiken en de overige onderdelen van de fiets inleveren bij oud-ijzer organisaties om zo nog geld te genereren voor hun vereniging of het goede doel.

Weesfietsenactie

De 82 fietsen zijn op 9 mei verwijderd bij station Sassenheim en bij het Kagerplein in Sassenheim tijdens een ‘weesfietsenactie’. Deze actie is gestart op 19 maart 2016. Alle fietsen kregen een groen label. Na 28 dagen kregen fietsen die nog steeds op dezelfde plaats stonden een rood label. Hierop stond een termijn waarbinnen de fietsen moesten worden verwijderd. Uiteindelijk zijn 82 fietsen verwijderd en 13 weken opgeslagen. Eigenaren van deze fietsen konden tot 8 augustus hun fiets ophalen. Dit is door één eigenaar gedaan. De eigenaren van de overige 81 fietsen hebben zich niet gemeld.

Reacties

Cookieinstellingen