Repair Café in voormalige Hoogvliet

Foto: Lisa de Blok

Op woensdag heeft het bestuur van Repair Café Teylingen de sleutel mogen ontvangen van de voormalige Hoogvliet aan het Hortusplein in Sassenheim. Tot aan de sloop in 2019 mogen ze gebruik gaan maken van deze ruimte.

Repair Café Teylingen

Er zal eerst nog een hoop opgeknapt moeten worden, binnen hebben koperstrippers flink huisgehouden. Hoogvliet Beheer B.V. laat de stroom weer tot aan de elektriciteitsmeter aansluiten en ook het water, de leidingen en kabels moeten ze in de komende periode zelf aanleggen.

Werkplaatswinkel

De bedoeling is dat er een werkplaats komt, waar van alles gemaakt en gerepareerd kan worden, voor ieder wat wils. Daarnaast komt er een weggeefwinkel waar mensen gratis kunnen ‘shoppen’. Natuurlijk worden ook de maandelijkse bijeenkomsten van het Repair Café Teylingen daar gehouden, maar met de mogelijkheid om de activiteiten ook doordeweeks voort te zetten.

Sociale factor

In de werkplaats is ruimte voor mensen die anders buiten de boot vallen of gewoonweg nergens anders terecht kunnen. Zo kan er in het kader van dagbesteding worden gewerkt, maar ook als opstapje naar echt werk. Door met zijn alle iets op te bouwen, ontstaat saamhorigheid en een gedeeld verantwoordelijkheidsgevoel.

Doelgroep

De doelgroep richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en bijvoorbeeld jongeren die tijdelijk even ontspoord zijn. Er is ook plek voor gepensioneerden en mensen die gewoonweg denken iets toe te kunnen voegen aan het concept. Samen van elkaar leren, elkaar helpen en samenwerking staan centraal.

Donaties zijn welkom

De bedoeling is om in september de deuren te openen voor het publiek. Tot die tijd moet er nog een hoop gedaan worden en donaties, zoals spullen voor de werkplaats, de weggeefwinkel of om de boel op te knappen zijn van harte welkom! Net als ‘extra handjes’. Neem hiervoor contact op met Stan van Gemert via [email protected] Wil je op de hoogte blijven van de voortgang? Like dan de Facebookpagina.

Reacties