Waarschuwing voor Pokémon op kerkhof

Foto: pixabay

Een van de wijkagenten van Teylingen zag vrijdagavond een groepje mensen staan op de begraafplaats bij de dorpskerk in Sassenheim. Toen hij poolshoogte ging nemen, bleek tot zijn verbazing dat er naast een aantal jongeren en volwassenen ook een Pokémon aanwezig was.

Op de Facebookpagina van de wijkagenten spreken zij hun verontwaardiging uit over Pokémon jagers, die achter deze virtuele beestjes van het spel Pokémon Go aangaan op de begraafplaats. Zij vinden dat het respectloos is tegenover de overledenen en hun familie.

Een kerkhof is GEEN locatie om Pokémon of een ander spel te spelen. Mochten we vanaf heden mensen om deze reden op een kerkhof aantreffen, dan zullen zij een bekeuring hiervoor ontvangen op grond art. 461 Strafrecht.” (Wijkagenten Teylingen)

Wie dus voortaan achter deze Pokémon aangaat op de begraafplaats, kan een flinke bekeuring verwachten. Voor de Pokémon junks die het echt niet kunnen laten; in de reacties op Facebook geeft iemand de tip dat de Pokémon ook te vangen is vanaf buiten de muur zonder de begraafplaats op te moeten gaan.

Reacties

Cookieinstellingen