Akkoord nieuw sociaal plan voor Marente

Foto: Marente

Het heeft even geduurd, maar Marente heeft dan eindelijk een nieuw sociaal plan. De looptijd is van 1-7-2016 tot 1-1-2019.

Na een intensief onderhandelingsproces hebben de vakbonden CNV, FNV, Nu’91 en FBZ hun handtekening gezet onder een nieuwe sociaal plan van Marente. De OR van Marente is ook betrokken bij dit proces en is tevens tevreden met het resultaat. Het nieuwe plan voldoet o.a. aan de nieuwe Wet werk en Zekerheid. Het plan verzekert medewerkers bij een eventuele reorganisatie van financiële ondersteuning en hulp bij het vinden van een nieuwe baan.

Marente vindt een goed sociaal plan horen bij goed werkgeverschap. Medewerkers hebben recht op fatsoenlijk sociaal beleid, zeker in tijden van vele veranderingen zoals in de ouderenzorg. Tevens dient Marente zich flexibel te kunnen opstellen ten opzichten van alle ontwikkelingen. Indien dit leidt tot reorganisaties dan is het belangrijk dat personeel kan rekenen op goede ondersteuning van de werkgever, zoals scholings- en mobiliteitstrajecten in de praktijk.

 

Cookieinstellingen