Zomerse lees- en spellingdagen in SassemBourg

Foto: PR SassemBourg

De zomervakantie staat weer voor de deur, dat betekent ruim zes weken geen school. Vele kinderen kijken er naar uit en van de meesten mag het zelfs nog wel een paar weken langer duren.

Ouders, maar met name de juffen en meesters op school, denken daar vaak anders over. Elk jaar merken zij na de grote vakantie dat er kinderen zijn die in een zogenaamde lees- en spellingsdip terecht komen. Zij roepen ouders op om in de vakantie toch vooral ook boeken mee te nemen voor de kinderen, maar in de wereld van i-pads en smartphones is dat vaak tegen dovemansoren gericht.

Logopediste in SassemBourg, Esther Giezen, trekt zich dit aan en besloot er ook iets aan te doen.

Giezen: “Het lijkt wel of de kinderen een deel van de geleerde vaardigheden achter laten op de vakantiebestemming. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen in de zomervakantie soms één tot twee lees- en spellingniveaus zakken. Dat is jammer het kost veel tijd en energie om het weer op te halen. Om dit te voorkomen organiseren we in SassemBourg zomerse lees- en spellingdagen.”

In SassemBourg wordt in 3 of 4 dagen en in kleine groepjes het lezen en spellen geoefend. “Ongeveer anderhalf uur per dag en op zomerse wijze natuurlijk”, zegt Giezen lachend, “het moet niet te veel op school gaan lijken.”

Kijk voor meer informatie op www.sassembourg.nl

Reacties

Cookieinstellingen