Einde afvalvervoer VAB per spoor

Foto: pixabay

Vanaf 1 juli wordt er geen afval per spoor meer vervoerd vanaf het overslagterrein van het VAB aan de ‘s-Gravendamseweg in Voorhout.

Doordat er geen goederenwagons meer hoeven te rangeren op de overgang, worden de wachttijden bij de spoorwegovergang op de ‘s-Gravendamseweg in de spits aanzienlijk korter. Het transport van het restafval gaat vanaf 1 juli per vrachtwagen. Het GFT-afval werd al langer per vrachtwagen vervoerd.

Het rangeren van de goederenwagons bij het VAB leidde in het verleden tot veel stremmingen en files. Een aantal jaren terug is het tijdstip van rangeren en het sluiten van spoorbomen al verschoven om zoveel mogelijk de spitstijden te vermijden.

Als vanaf 1 juli het transport van restafval ook via de weg gaat, wordt er geen gebruik meer gemaakt van het spoor. Het restafval wordt vanaf 1 juli per vrachtwagen afgevoerd naar de AEB in Amsterdam. Een aanmerkelijk korter traject dan naar Attero in Drenthe. Door het

afsluiten van een nieuw contract zijn niet alleen de kosten verlaagd en de duurzaamheid verbeterd, maar wordt ook de doorstroming van het verkeer op de ‘s-Gravendamseweg bevorderd.

Reacties

Cookieinstellingen