ROC’ers checken veiligheid in de winkel

Foto: Gemeente Teylingen

Jules de Vries, voorzitter van de TOV kern Sassenheim verrichte op dinsdag 21 juni om 14.30 uur de eerste Veiligheidscheck in de Etos op de Hoofdstraat 254 te Sassenheim.

Studenten van het ID College Handhaving en Toezicht gingen vervolgens winkels in Sassenheim langs om de veiligheid te checken.

Hoe veilig is uw zaak? Doe de Veiligheidscheck!

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Om winkeliers hiervan bewust te maken is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gestart met een campagne ‘Hoe veilig is uw zaak? Doe de Veiligheidscheck!’.

De studenten gaan met hulp van een Veiligheidscheck app naar 12 belangrijke aandachtspunten kijken, waaronder de aanwezigheid van camera’s, overzichtelijke winkelindeling, het stimuleren van pinnen, een schone entree en het begroeten van klanten.

De studenten doen zo nuttige praktijkervaring op en de ondernemers krijgen bruikbare tips. De actie maakt onderdeel uit van het Keurmerk Veilig Ondernemen, waarvoor Sassenheim vorig jaar de eerste ster behaalde.

Reacties