Herontwikkeling oude gemeentewerf Warmond

Foto: Gemeente Teylingen

De gemeente is bezig met een nieuw bestemmingsplan voor de voormalige gemeentewerf aan de Van den Woudestraat 1A in Warmond.

Het college van B&W heeft in september 2015 een besluit genomen over herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf Warmond naar woningbouw, met behoud van de brandweerkazerne. Een voorontwerp van het bestemmingsplan is klaar, het project beoogt de realisatie van maximaal 30 woningen op het terrein.

Ontwikkelopgave

Voor de ontwikkelopgave op dit perceel wordt momenteel – door middel van een markttender – de ontwikkelaar met het meest passende plan gezocht. Het ruimtelijk kader wordt gevormd door het voorliggend bestemmingsplan.

Voorontwerpbestemmingsplan

De opzet van het voorontwerpbestemmingsplan is globaal. Dit betekent dat de verkaveling nog niet exact bekend is en dat nog niet vastligt waar de woningen gerealiseerd worden. Wel is in het voorontwerpbestemmingsplan vastgelegd dat maximaal 30 woningen worden gerealiseerd met een maximale bouwhoogte van 10 meter. Ook is een globaal bouwvlak opgenomen waarbinnen de woningen gerealiseerd kunnen worden.

Na de ter inzage legging van het voorontwerp, wordt in het ontwerpbestemmingsplan de verkaveling specifiek vastgelegd, op basis van de stedenbouwkundige opzet van het plan. De stedenbouwkundige opzet wordt als onderdeel van de markttender momenteel nader uitgewerkt. Als uitgangspunt hierbij gelden de bestaande elementen en structuren in het plangebied, met inachtneming van de uitvoerbaarheid van het plan.

Wanneer meer duidelijkheid is over de stedenbouwkundige opzet, organiseert de gemeente Teylingen een informatieavond voor belanghebbenden. Deze avond vindt plaats na de zomervakantie.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente.

Cookieinstellingen