Praktijk voor Orthopedagogiek Teylingen 5 jaar

Foto: PR SassemBourg

Deze maand bestaat de Praktijk voor Orthopedagogiek Teylingen 5 jaar. De Praktijk biedt hulp bij kinderen met leer- en/of gedragsproblemen.

Inmiddels is deze particuliere praktijk voor de basis GGZ gevestigd in het nieuwe servicecentrum SassemBourg en werken er drie Orthopedagogen en een Remedial Teacher, maar zo is het niet begonnen.

In de winter van 2010 liep ik door een behoorlijk pak sneeuw naar mijn afspraak met het toenmalige bestuur van SassemBourg”, zo vertelt Marjon Faas-Barnhoorn, praktijkhouder en Orthopedagoog-Generalist.

SassemBourg

“Ik vond het reuze spannend, in dit gesprek zou worden besproken of ik paste in het concept SassemBourg. Uiteindelijk werd ik één van de eerste participanten van SassemBourg. Met mijn visie dat praktische, persoonlijke en professionele zorg voor iedereen toegankelijk en dichtbij moet zijn, hadden we elkaar snel gevonden.”

Daarna is alles snel gegaan voor Faas-Barnhoorn. Na een half jaar kon ze het werk alleen niet meer aan en werd een tweede kamer betrokken in ‘Klein SassemBourg’, de oude locatie aan de Hoofdstraat.

Het gebouw was oud, maar de sfeer gezellig”,  herinnert Barnhoorn zich. “Ik verfde alle kozijntjes van de behandelkamers rood in de hoop dat de scheuren in de muur niet zouden opvallen”, zegt ze lachend.

Prettige sfeer

Regelmatig vraagt Faas-Barnhoorn aan ouders wat ze vinden van de geboden zorg aan hun kind. Vaak wordt dan de prettige sfeer waarin gesprekken plaatsvinden genoemd en dat heeft mij wel aan het denken gezet. Ouders waarderen dus niet alleen deskundigheid, maar ook een prettige, comfortabele omgeving.”

Na de verhuizing van de praktijk in september vorig jaar naar het nieuwe SassemBourg zit het met die comfortabele omgeving wel goed. De spreekkamers zijn met recht ‘huiselijk’ te noemen.

De Praktijk voor Orthopedagogiek Teylingen heeft dan ook een prachtige plek gekregen direct naast het Centrum Jeugd en Gezin van de gemeente en de particuliere praktijken van psychologen en therapeuten voor zowel de basis GGZ als de gespecialiseerde GGZ.

We kunnen hier alles bieden”, zegt Faas-Barnhoorn, “mensen denken wel eens dat SassemBourg alleen voor ouderen is, maar je komt dagelijks ook kinderwagens tegen.”

Werken aan Groei en Ontwikkeling

‘Kansen zien,’ zo noemde Faas-Barnhoorn het op 12-12-2012 bij de feestelijke start van de bouwwerkzaamheden. Op het podium tekende ze toen haar huurovereenkomst met Woonstichting Vooruitgang. Geïnspireerd door het bouwproces van SassemBourg heeft ze haar  lijfspreuk nadien verandert in ‘Werken aan Groei en Ontwikkeling’.

Tulpenbollen

Om haar lijfspreuk kracht bij te zetten deelt ze op 1 juni tulpenbollen uit: “als je het hebt over ‘groei en ontwikkeling’ is de tulpenbol daar een mooi voorbeeld van en we zijn tenslotte werkzaam in de gehele Bollenstreek.”

Reacties