Website gemeente scoort goed

Foto: website gemeente Teylingen

Ieder jaar wordt www.teylingen.nl opnieuw aan een inspectie onderworpen. Er wordt gekeken of de website voldoet aan de bereikbaarheid voor iedereen. Teylingen heeft dit jaar het hoogst haalbare waarmerk gehaald.

Of websitebezoekers nou een screenreader gebruiken omdat ze een visuele beperking hebben of de website op mobiele apparaten bekijken, de website geeft informatie goed weer.

Het felbegeerde Waarmerk drempelvrij.nl is behaald en daar zijn wij erg trots op.” (Burgemeester Carla Breuer)

Toegankelijk voor iedereen

Mensen met een beperking maken vaak gebruik van hulpapparatuur om de computer te bedienen. Hiermee kunnen ze prima van internet gebruikmaken, als deze websites tenminste goed zijn gebouwd. Hiervoor zijn vanuit het rijk webrichtlijnen opgesteld. Het betekent eigenlijk het toegankelijk maken van het web voor iedereen, inclusief ouderen en mensen met een functiebeperking. De webrichtlijnen zorgen er onder meer voor dat de website voor iedereen werkt, sneller is, maar ook beter vindbaar is in zoekmachines.

Webrichtlijnentoets

De website www.teylingen.nl is onderzocht op niveau WR2-AA. De stichting Accessibility heeft een maximale score gegeven. De gemeente mag nu het Waarmerk drempelvrij voeren. Samen met de leverancier van de website Greenvalley hebben we afgelopen periode nog veel aanpassingen in de techniek gedaan om zaken te verbeteren, ook is er nog eens goed gekeken naar de informatie op de website.

Er is erg hard gewerkt om toegankelijkheid te verbeteren en daarbij zijn ook keuzes gemaakt om bepaalde zaken niet meer te plaatsen.” (Carla Breuer)

Volop in ontwikkeling

Het voldoen aan webrichtlijnen is een continu proces. Het verbeteren is er op gericht om het voor onze inwoners en ondernemers makkelijk te maken en duidelijk te houden. Samenwerken is van essentieel belang tussen inhoud en techniek.

Een toegankelijke website houdt meer in dan de website bruikbaar maken voor mensen met een functiebeperking. Een toegankelijke website is ook beter vindbaar voor zoekmachines, vriendelijker in gebruik en beter bruikbaar op smartphones en tablets.

De gemeente blijft de website verder ontwikkelen zodat deze ook in de toekomst optimaal toegankelijk en gebruiksvriendelijk blijft. Feedback is daarom meer dan welkom, want met elkaar komen we verder. Suggesties, tips of ideeën kunnen gestuurd worden naar [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen