Rouw- en Verliescafé Over-Leven: scheiden en lijden

Foto: pixabay

Zondag 22 mei is er weer een bijeenkomst van het Café Over-Leven in de bibliotheek van Sassenheim. Het thema is dan rouw rond echtscheiding. Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom in de bibliotheek van Sassenheim, om 14.30 uur start het programma.  De toegang is gratis.

Bij een scheiding is altijd sprake van verlies en rouw. Wanneer de rouw te lang wordt uitgesteld, ontstaat wrok. Wrok is vaak te horen in verhalen die betrokkenen over hun scheiding vertellen.  Maar verhalen over de echtscheiding kunnen in de loop van de tijd wel veranderen. De gebeurtenis zelf verandert dan niet, wel hoe er op wordt teruggekeken.

Te gast is Jacoba van Egmond en met haar wordt stilgestaan bij wat nodig is om de liefde in het leven weer toe te laten. Jacoba richt zich als zelfstandig coach op de ontwikkeling van mensen en organisaties. Hoewel zij niet gespecialiseerd is in echtscheiding, ziet ze binnen haar praktijk regelmatig hoe diep een dergelijke ervaring ingrijpt in het leven van de mens. Met de contactcirkel als hulpmiddel zal ze stil staan bij de emotionele aspecten van een echtscheiding.

Deze bijeenkomst van het Café Over-Leven is in het bijzonder bedoeld voor mensen, die zelf of in hun omgeving geconfronteerd zijn met verlies door scheiding en die hierin steun zoeken in een vertrouwde en ontspannen omgeving. Mocht u mensen kennen waarvan u denkt dat zij baat kunnen hebben bij een dergelijke bijeenkomst, dan kunt u ze verwijzen naar dit Rouw- en Verliescafé.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Methorst, lid van de werkgroep en welzijnsadviseur bij Welzijn Teylingen, te bereiken op 0252-231805.

Cookieinstellingen