Scouting Boerhaavegroep bij Dodenherdenking

Foto: Scouting Boerhaavegroep Voorhout

Scouting Boerhaavegroep Voorhout was ook dit jaar weer betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. De scouts waren hierbij aanwezig bij het bestuurscentrum van Teylingen in Voorhout en verzorgden de vlagceremonie.

Op veel plaatsen in Nederland zijn scouts betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei. Zij spelen hierbij al jaren een ceremoniƫle rol. Deze rol past goed in de spelvisie van Scouting Nederland. Scouts voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen scouts de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

Vier jeugdleden mochten helpen met deze ceremonie. Een hele eer. Neo, Tara, Oscar en Esmeranda hebben dit jaar geholpen en kregen daarvoor een mooi insigne van het vrijheidsteken voor op hun uniform. Volgend jaar kunnen andere jeugdleden de vlagceremonie verzorgen, want Scouting Boerhaavegroep Voorhout helpt uiteraard volgend jaar ook bij de Dodenherdenking.

Cookieinstellingen